Haberler

Erdoğan: ''Bizim partimiz fanilerle kaim değil" -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim anlayışımızda hiçbir zaman makamlar için yarış olmamıştır, olmamalıdır, olmayacaktır.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim anlayışımızda hiçbir zaman makamlar için yarış olmamıştır, olmamalıdır, olmayacaktır. Bizim anlayışımızda sadece ve sadece millete hizmette yarış vardır. Halka hizmet biliyorsunuz Hakk'a hizmettir" dedi.

Erdoğan, Denizli'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından Adliye Parkı'nda verilen iftarda, vatandaşlarla orucunu açtı. 2007'de cumhurbaşkanlığı seçiminin yine bir krize dönüştürüldüğünü, hiçbir cumhurbaşkanı seçiminde uygulanmayan kural, prensip ve teamüllerin kendileri cumhurbaşkanı seçmek istediğinde ihdas edildiğini, bunun üzerine yeni bir düzenleme yapıp halk oylamasına gittiklerini anımsattı. Erdoğan, "Halkımızın da desteğiyle yetkiyi vekillerden aldık, asıllara verdik, size verdik. Yetkiyi ve iradeyi halka vererek bu soruna kalıcı bir çözüm getirdik" diye konuştu.

10 Ağustos'ta ülke tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını bizzat halkın seçeceğini ve ülkede yeni bir dönem başlayacağını ifade eden Erdoğan, muhalefet partilerinin, cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlayacak değişikliği engellemek için "hayır" kampanyaları düzenlediğini kaydederek "Şimdi bu muhalefet partileri halka nasıl gidecekler? Halktan nasıl olacak da oy isteyecekler. Ya siz halkın seçmesini istemediniz ki şimdi niye halka gidiyorsunuz?" diye sordu.

Erdoğan, muhalefetin cumhurbaşkanının parlamentoda seçilmesini dahi engellemeye çalıştığını belirterek "367 garabetini siz çıkardınız. Ama biz hiçbirine pes etmedik. Öyle mi diyorsunuz? Al size böyle. Böyle mi diyorsunuz? İşte 10 Ağustos. Şimdi 10 Ağustos'ta millete gelecekler. Milletim inanıyorum ki burada gereğini ortaya koyacaktır" dedi.

Milletin teveccühü ve desteğiyle düzenlemenin yüzde 69 gibi yüksek bir oranla kabul edildiğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"O gün cumhurbaşkanını cumhurun yani halkın seçmesine karşı olan partiler şimdi ittifak halindeler. Öteden beri söylüyorum: bunlar ruh ikizidir, hatta ruh üçüzüdür. Her konuda olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçiminde de millet iradesine karşı olma, bize husumet besleme noktasında ittifak ettiler. Büyüklerimizin güzel bir lafı var: Kırk çürük yumurtayı bir araya getirseniz bir sağlam yumurta etmez. Olayın aslı budur. Allah'ın izniyle 12 yıldır her seferinde olduğu gibi bu defa da inanıyorum ki ben hüsrana uğrayacaklar, milletimizden hak ettikleri dersi alacaklar.

Bunu bildikleri için bir yandan cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası yürütüyor, bir yandan da bizim cumhurbaşkanlığı adaylığımıza çamur atmaya, kulp takmaya çalışıyorlar. Anayasa Mahkemesi zaten ikinci adresleriydi. Bu seferde soluğu bir başka yerde, Yüksek Seçim Kurulunda aldılar. Kendileri cesaret edip cumhurbaşkanlığı için adaylıklarını koyamadıkları için cumhurbaşkanı siyaset dışı olsun diye tutturdular. Madem halkın seçtiği cumhurbaşkanı siyaset dışı olacak da sizin ne işiniz var? O partilerin başında durmayın. Adama sormazlar mı? Niye o partinin başında duruyorsun."

Cumhurbaşkanlığı yetkilerini millete hizmet için sonunu kadar kullanacağız dedikçe muhalefet bundan rahatsız olduğunu dile getiren Erdoğan, "Çünkü alışmışlar o makamda hep temsili birisinin bulunmasına. Ülkeyle milletle milletin meseleleriyle irtibatı olmayan bir cumhurbaşkanı onların tercihi olabilir ama bu bizim tercihimiz değil. Milletimizin de tercihi olmadığını görüyoruz, biliyoruz. Yaptığımız kamuoyu araştırmaları bunu çok açık gösteriyor" dedi.

Farklı bir cumhurbaşkanı olacağını belirten Erdoğan, bugüne kadar millete verdiği her sözün nasıl arkasında durduysa bu sözünü de tutup gereğini yapacağını bildirdi.

-"Bizim partimiz fanilerle kaim değil"

AK Parti'nin 2001'de kurulduğunu ancak temsil ettiği anlayışın binlerce yıldır bu ülke ve milletin zihnini, kalbini oluşturduğunu anlatan Erdoğan, "Onun için bizim partimiz asla fanilerle kaim değildir. AK Parti, üstat Necip Fazıl'ın o muhteşem ifadesiyle kim var diye sorulduğunda, sağına ve soluna bakmadan ben varım diyebilen bir kadroya sahiptir. Bizim anlayışımızda hiçbir zaman makamlar için yarış olmamıştır, olmamalıdır, olmayacaktır. Bizim anlayışımızda sadece ve sadece millete hizmette yarış vardır. Halka hizmet biliyorsunuz Hakk'a hizmettir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, hizmet yarışını milletin teveccühüyle seçileceği cumhurbaşkanlığında da yürüteceğini, partililerin her birinin de bulundukları yerlerde aynı heyecan, aynı gayretle çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı döneminde de Türkiye'nin 2023 hedeflerini adım adım takip edeceklerini, çözüm sürecinin aksamadan yürümesi için titizlikle çalışmaları takip edecek, hiçbir kazanımın heba olmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Başbakan Erdoğan, devletin birliği, milletin bütünlüğü, bayrağın şerefi konusunda en küçük bir tavize asla müsamaha göstermeyeceklerini söyledi. Erdoğan, "77 milyon insanımızın tamamının huzuru, refahı, geleceği için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"10 Ağustosa kadar hiçbirimize tatil yok" diyen Erdoğan, çok sıkı çalışmak ve 10 Ağustosta sandığa giderek sandıkları boş bırakmamak gerektiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, "Bu tarihi başarıda her birinizin pay sahibi olacağınıza inanıyorum" dedi.

Başbakan olarak Denizli'ye defalarca geldiğini anımsatan Erdoğan, 10 Ağustos'tan sonra da cumhurbaşkanı olarak Denizli'ye gelerek muhabbeti ve kardeşliği daha sıkı şekilde sürdürme temennisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda ramazanın mübarek olmasını, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin Allah nezdinde makbul olmasını diledi.

-Vatandaşlarla sohbet etti-

Erdoğan, konuşmasından sonra vatandaşların yanına geçerek bir süre sohbet etti. İftara Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title