Haberler

Erdoğan: "Biz Türkiye'yi dünyanın mefahiri haline getirdik" -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partiyi "Pensilvanya şantaj çetesinin mahkumu haline getirdiğini", partinin "iradesini, siyasetini, ilkelerini altın tepsi üzerinde şantaj çetelerine teslim ettiğini" belirterek, "Çıkmış bizi, Pınarhisar ile, hapisle tehdit ediyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partiyi "Pensilvanya şantaj çetesinin mahkumu haline getirdiğini", partinin "iradesini, siyasetini, ilkelerini altın tepsi üzerinde şantaj çetelerine teslim ettiğini" belirterek, "Çıkmış bizi, Pınarhisar ile, hapisle tehdit ediyor. 'Pınarhisar'daki günlerin güzel günlerdi, o günleri çok arayacaksın' diyor. Yahu sen bizi kendin gibi şantaja, tehdide boyun eğecek mi sandın" dedi. Erdoğan, "Biz bu yola ülke, millet, bayrak için ölmeye çıktık. Değil hapis, ey Bahçeli senin ölüm tehditlerine bile biz boyun eğmeyiz, pabuç bırakmayız" ifadesini kullandı.

Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta hem MHP hem de CHP seçmenlerinin genel başkanlara "Gidin, artık yeter" dediğini söyleyerek, "Ama ikisinde de yüz yok. Milletin mesajını alacak idrak, seviye yok. Bahçeli her hafta grup kürsüsüne çıkıyor, bir saat boyunca edebe, ahlaka sığmayacak hakaretler ediyor. Bahçeli geç bunları artık, sen önce kendi tabanına başarısızlığın hesabını ver. 16-17 yıldır bu partinin başındasın, yüzde 13-14'ün üzerine çıkamadın" diye konuştu.

-"Biz Türkiye'yi dünyanın mefahiri haline getirdik"

Milletin Bahçeli'ye 5 yıllık iktidar yetkisi verdiğini, 'Çalış' dediğini belirten Erdoğan, o dönemki hükümetin Sakarya, Düzce ve Bolu depremlerinin altında kaldığını, vatandaşları ve şehirleri ayağa kaldıramadığını dile getirdi. O dönemde bankaların, finans kuruluşlarının iflasa doğru gittiğini, vatandaşın Başbakanlığın önünde daktiloları savurduğunu, yoksulluğun alıp başını gittiğini söyleyen Erdoğan, "Artık biz, ihtiyacımız olan ürünleri bulamaz hale gelmiştik. Petrolü alamaz hale gelmiştik. Siz bize böyle bir Türkiye teslim ettiniz. Çiftçimizi yüzde 59, esnafımızı yüzde 46 faizle sömürüyordunuz. Ziraat ve Halk Bankasını birleştirmek durumunda kaldınız. Siz busunuz. Vakıfbank tamamen batıp gidiyordu. Biz sizden böyle bir Türkiye'yi aldık. Biz bu Türkiye'yi, hamdolsun, şu anda dünyanın mefahiri haline getirdik" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Pınarhisar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title