Haberler

Harun Erdenay: Türk Basketbolunu Güzel Günler Bekliyor"

Güncelleme:

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Ümit Milli Takım'ın Avrupa üçüncülüğü sonrası Türk basketbolunu güzel günlerin beklediğini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Ümit Milli Takım'ın Avrupa üçüncülüğü sonrası Türk basketbolunu güzel günlerin beklediğini söyledi.

Federasyonun internet sitesinden bir açıklama yapan Erdenay, Ümit Milli Takım'ı kutlayarak, "Türk basketbolu son yıllarda gözle görülür bir yükselişte. Kadınlarda ve erkeklerde önemli başarılara imza atıyoruz. Önce A Milli Kadın Takımımız'ın Avrupa 5'inciliği ile gelen 2016 Olimpiyat Oyunları için eleme maçları oynama vizesi, ardından Yunanistan'ın Girit adasında düzenlenen şampiyonada U19 Erkek Milli Takımımız'ın Dünya üçüncülüğü ve son olarak da U20 Ümit Milli Takımımız'ın bu akşam elde ettiği Avrupa üçüncülüğü. Bunlar tesadüfi başarılar değil. Türk basketbolunun son yıllarda özellikle altyapıya verdiği önemin ve yaptığı yatırımların karşılığı. Şimdi aynı başarılı sonucu önümüzdeki günlerde Yunanistan'da başlayacak U18 Erkekler Avrupa Şampiyonası'na katılacak gençlerimizden de bekliyoruz" dedi.

Altyapı milli takımlarımız için yoğun bir milli takım sezonunu izlemeye devam edeceğimizi ifade eden Erdenay, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Romanya'da bir üst lige çıkmak için mücadele edecek olan U18 Kızlarımızın, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan U16 Yıldız Kız ve Erkek Milli Takımlarımız'ın ve Avrupa Gençlik Oyunları'na katılacak olan U15 Kız ve Erkek Milli Takımlarımız'ın da başarılı sonuçlarla ülkemize döneceğine inancım tamdır.

Tüm bunların yanı sıra A Milli Erkek Basketbol Takımımız'ın da Eylül ayında Almanya'nın Berlin kentinde katılacağı Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacağına ve öncelikli olarak olimpiyat vizesi alacağına eminim.

Ben, tüm yaşanan ve yaşanacak başarılarda emeği geçen ve geçecek olan başta yönetici, teknik kadro, oyuncu ve milli takımlarda görev yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Türk Basketbolu'nu güzel günler bekliyor." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Harun Erdenay Yunanistan Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title