Haberler

Erdem Başçı Faiz İndirimi Sinyali Verdi, Dolar Frene Bastı

Güncelleme:

Erdem Başçı'nın, yarınki enflasyon verisi sonrası toplantı yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini açıklamasının ardından dolar 2.43'ün altına indi.

Erdoğan'ın faiz indirimi konusunda her fırsatta eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Macaristan'dan önemli mesajlar verdi. Başçı, yarın açıklanacak enflasyon verisine bağlı olarak özel bir politika toplantısı yapılıp yapılmayacağına karar vereceklerini söyledi. Başçı enflasyon düşük çıkarsa toplantı yapacaklarını söyledi.

İNDİRİM SİNYALİ VERDİ

Bugün Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den açıklamalar yapan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı enflasyonun düşük çıkması halinde faiz indireceklerinin sinyalini verdi. Başçı, "Eğer enflasyon belirgin şekilde düşerse, enflasyon görünümünün değerlendirileceği bir ara toplantı düzenleyeceğiz. Ara toplantı yapıp yapmayacağımıza enflasyondaki düşüşün derecesine bağlı olarak karar vereceğiz" dedi.

"REFORMLAR BÜYÜME POTANSİYELİNİ ARTIRIR"

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın Budapeşte'de gerçekleştirdiği "Fiyat istikrarının değeri üzerine" konulu sunumda öne çıkan mesajları ise şöyle:

"Yüksek enflasyonun ve deflasyonun büyümeyi zayıflatabilen unsurlar olduğu vurgulanmakta. Merkez bankaları açısından büyümeyi desteklemenin en iyi yolunun fiyat istikrarını sağlamak. Beşeri sermaye, istihdam piyasası, teknoloji, yenilikçilik ve fiziki altyapı alanlarındayapılacak reformların Türkiye'nin büyüme potansiyelini daha da artıracak."

BAŞÇI KONUŞTU, DOLAR DÜŞTÜ

Erdem Başçı'nın açıklanması sonrası kur 2,43'ün altına indi. Açıklama öncesi kur 2,44'ün altında seyrediyordu.

BAŞÇI "PİYASA ELVERİŞLİ DEĞİL" DEMİŞTİ

Merkez bankası Başkanı Erdem Başçı geçen hafta enflasyon raporunu sunmuş ve faiz indirim sinyali vermişti. Bu sinyalle birlikte dolar tarihi 2.45 seviyesine gelip tarihi rekorunu kırdı. Ardından geçen Cuma günü Merkez Bankası piyasa koşullarının 'faiz indirimine elverişli olmadığı' açıklamasında bulundu. Bunun ardından ise dolar 2.4259'a kadar çekildi. Gözler ise yarın açıklanacak enflasyon verisinde.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Erdem Başçı Macaristan Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (52)

OKUUUUUUmobilWeb@haberler.com:

Cumhurbaşkanımızıda anlamakta zorlanıyorum bazen. Çağır yanına. Nasıl olimpiyatların Türkiyeye gelmemesi üzerine suat kılıca şamar attıysan merkez bankası başkanınıda şamarla. Bak o zaman faiz iniyo mu inmiyo mu. Ulan ortada faiz kalmaz be. Yok ya yok. Cumhurbaşkanımızın perfonması düşmüş arkadaşlar.

45
5
yanıtYanıtla
aaa:

Büyük ekonomist , yazar, şair , avukat ve dahası sayın RTE nin değerli fikirleri sayesinde iyice krize çekiliyoruz. . . Zenginler daha zengin olurken fakirler sadece yardımlarla ayakta tutulup bu nimetmiş gibi gösterilmeye çalışıyor vede başarılı oluyor. Hakkını almamış fakir bir makarna bir kömüre şükredip mutlu ve neşeli bir şekilde oy kullanmaya gidiyor. Ama bilmiyor ki bu din sömürüsüyle onları kandıranlar onların kul haklarını gözlerinin içine koya koya yiyiyor.

28
6
yanıtYanıtla
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

İndir şu faizi artık hakikatten millet perişan. Yüzde 3 4 lere kadar in bu oran bile dünyanın en yüksek faiz oranı.

7
22
yanıtYanıtla
doların yukselmesı ıcten bıle degıl:

mb faizidusurunce dolar 2500 olacak yatırım tavsıyesı degıldır. .

3
24
yanıtYanıtla
vatandaş:

indirin şu faizleri ALLAH aşkına çalıştığımız bütün emekler faize gidiyor. . . çalışmadan kolay para kazanıyor adiler. . . bizim emeklerimizi çalıyor bu faiz. . . .

18
8
yanıtYanıtla
KonyalıMobil-IOS:

Recebin bilaline bırak bak nasıl yönetiliyo merkez bankası

22
4
yanıtYanıtla
Diyarbakirli Hüso:

Arkadaslar. . Dolarin Fazla Düsmesi is Gücü icin iyi Degil. . Dolar TL ile Bire Bir Olursa, Büyük Yatirimci Kacar. is verenler Dolar üzerinden Hesaplama Yapiyor. . Devlet Ekonomiyi GüzeL Yönetiyor Bence

5
21
yanıtYanıtla
FerhatmobilWeb@haberler.com:

Herkes bildiği anladığı işe karışmalı anlamadığı bir alana karışması çok komik duruyor. Ama bunların temel nedeni halkın cahil olması bundan dolayı herşeyi yapıyorlar. Aldıkları oylar cahil kesimden zaten

21
3
yanıtYanıtla
kemalist dusmanimobilWeb@haberler.com:

Coooosss kemalist hoooosssstty kemalist

3
19
yanıtYanıtla
trmobilWeb@haberler.com:

Erdem başçı kime calisiyorsun Türkiye ye calişmadığın kesin

8
12
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title