Haberler

Erbil'de Suriyeli Sığınmacılar İçin Yardım Kampanyası

Erbil Valiliği, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Kuzey Irak'a gelen Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı

Erbil Valiliği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kuzey Irak'a gelen Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı.

Yardıma katılımın yüksek olması için, Erbil'den yayın yapan Zagros TV'nin canlı yayın desteği sağladığı kampanya Şaneder Park'ında Vali Nevzad Hadi'nin de katıldığı programla başlatıldı.

Yardımların sığınmacılara ulaşmasına aracılık edecek olan Irak Kızılay Vakfı afet birimi sorumlusu Neşvan Bayiz AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'a şu ana kadar 145 bin Suriyeli'nin geldiğini son 4 gün içinde ise sadece Erbil'e 15 bin sığınmacının göç ettiğini kaydetti.

Sığınmacıların acil bir şekilde yardıma ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Bayiz, "Durumları çok kötü, hem Iraklı vatandaşlarmızdan hem de dünyadaki yardım örgütlerinden zor durumdaki kardeşlerimize acil olarak yardım elini uzatmalarını istiyoruz. Gıda maddeleri, ev eşyaları ve özellikle çocuklar için süt gerekiyor. Kimin elinden ne yardım geliyorsa lütfen yardım etsin" dedi.

Sığınmacıların yaşadığı felaketi hem Irak halkına hem de dünyaya duyurmak için kampanyayı canlı yayın programları ile destekleyen Zagros TV Genel Yayın Yönetmeni Niyaz Lacani ise Erbil'deki sığınmacıların çok zor şartlar altında yaşadıklarını dile getirerek, yayınlarını takip eden tüm izleyecilerin yardım kampanyasına katılmasını istedi.

Bir hafta sürecek yardım kampanyasında her gün toplanan ayni ve nakdi yardımların, Valilik ve Irak Kızılay Vakfı tarafından sığınmacılara ulaştırılacağı belirtildi. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title