Haberler

Erbil Çevresinde Askeri Hareketlilik

Güncelleme:

Irak'ta IŞİD militanlarının uzun bir aradan sonra yeniden saldırı durumuna geçmeleri üzerine Erbil çevresindeki Peşmerge, silah ve askeri araç sayısı artırıldı.

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının uzun bir aradan sonra yeniden saldırı durumuna geçmeleri üzerine Erbil çevresindeki Peşmerge, silah ve askeri araç sayısı artırıldı.

Erbil'in 100 kilometre kuzeybatısındaki Musul'a konuşlanan IŞİD militanlarının 9 Ocak'ta Güver nahiyesindeki Peşmerge güçlerine saldırarak ağır kayıp vermesi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) harekete geçirdi.

Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesinden sonra Erbil'in 50 kilometre batısındaki Hazır nahiyesinde de önlemler artırıldı. Haşan Şam köyüne konuşlandırılan Peşmerge gücü sayısı artırıldı. Peşmergelere yeni ağır silahlar ve zırhlı araçlar gönderildi.

Bölgedeki Zerevani (IKBY'nin Özel Harekat Birliği) Güçleri Komutanı Mahmut Ahmet Gerdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD saldırılarına karşı hazır konumda beklediklerini belirterek, "Şimdilik tehlike arz edecek bir durum yok. Ancak IŞİD'in ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Bu nedenle 24 saat tetikteyiz. Elimize yeni ağır silahlar geçti. Ancak silah kadar cesaret de önemli. Halkımızı korumak için canımızı vermeye hazırız" dedi.

Ülkenin ikinci büyük kenti Musul'u 10 Haziran 2014'ten beri kontrolünde tutan IŞİD, özellikle Erbil üzerinde ciddi bir tehdit olarak görülüyor. Erbil'e geçen ağustos ayında 45 kilometre yaklaşan IŞİD militanlarını, Mahmur ilçesinde ABD'in savaş uçakları durdurmuştu. Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırıları nedeniyle ağustostan beri ilerleyişi duran ve savunma pozisyonuna geçen IŞİD, son günlerde sisli hava şartlarından yararlanarak gece saatlerinde Peşmerge güçlerine saldırıyor. IŞİD, güç kaybetse de gerilla taktikleri ve intihar eylemleriyle Irak ordu birlikleri ve Peşmergelere kayıp vermeye devam ediyor. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Erbil Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title