Haberler

Erasmus+ Spor Destekleri Projesi Tanıtıldı

Güncelleme:

Avrupa Birliği Bakanlığı bağlı kuruluşu Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ (plus) Programı Spor Destekleri Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

The Marmara Hotel'de düzenlenen toplantıya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Bülent Özcan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Güreşçi Hamza Yarlikaya, Basketbolcu İbrahim Kutluay, spor federasyonu başkanları ve davetliler katıldı.

Gençliğimiz ve sporcularımız yurtdışında ülkemizin temsilcisi ve diplomatıdır

Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa'da spor konusunda yürütülen çalışmaları geliştirmeyi hedefleyen projelere sağlanan hibe desteklerini tanıtmak üzere AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun himayesinde düzenlenen toplantıda Bakan Çavuşoğlu, "Biz AB Bakanlığı olarak eğitime, gençliğe ve spora çok önem veriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki gençliğimiz ve sporcularımız Türkiye'nin sadece aydınlık geleceği değil, yurtdışına açılan birer aydınlık yüzüdür, her biri yurt dışında ülkemizin temsilcisi ve diplomatıdır." dedi. Türkiye Ulusal Ajansı olarak 2014 yılı itibariyle tüm eğitim ve gençlik projelerini Erasmus+ çatısı altında birleştirdiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, şimdiye kadar Erasmus Programıyla 370 bin kişinin hiçbir masrafta bulunmadan yurtdışına gönderildiğini ve gittikleri ülkelerde farklı eğitim programlarında eğitim aldıklarını söyledi. Erasmus çatısı altına sporun da dahil edildiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Artık sadece iyi sporcular yetiştirmek değil gençlerin eğitimle sporu birlikte götürebilmesini sağlamak için destek vereceğiz." dedi.

Yapılacak çalışmalar hem gençliğe hem de Türk Sporuna büyük faydalar sağlayacak

Gençlerin spor konusunda desteklenmesi için Erasmus Programlarından çok daha güzel sonuçlar elde edileceğini ümit ettiğini dile getiren Bakan Kılıç'ta yapılacak olan çalışmaların hem gençlik için hem de Türk sporu için büyük faydalar sağlayacağını belirterek, önümüzdeki aylarda da 600'ü aşkın spor tesisinin hayata geçeceğini söyledi. Konuşmasının devamında sadece spor tesisleri ile başarının elde edilemeyeceğini ifade eden Bakan Kılıç, bunun yanı sıra iyi antrenör, iyi fizyoterapist, iyi psikolog ve benzeri spor adamlarının da yetişmesinin başarıya giden yolda önemli olduğunu belirtti.

Toplantı sonunda Bakanlarımız ve Vali Mutlu Gezi Parkı'nı gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title