Haberler

Ensarioğlu: "Suriye'deki Gibi Savaş Görüntüsü Vermek İstiyorlar"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde daha önceden yapılan planlı hazırlıklarla algı operasyonu yapılmak istendiğini belirterek, Türkiye’de Irak ve Suriye’de yaşanan savaş görüntüleri gibi görüntü verilmek istendiğini söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde daha önceden yapılan planlı hazırlıklarla algı operasyonu yapılmak istendiğini belirterek, Türkiye'de Irak ve Suriye'de yaşanan savaş görüntüleri gibi görüntü verilmek istendiğini söyledi.

26. dönem için kaydını yaptırmak üzere Meclis'e gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Silvan'da 11 mahallenin üçünde planlı bir şekilde hazırlık yapıldığının altını çizerek, örgütlü bir şekilde Silvan'da bir algı oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti. "Bu defa çok daha kalabalık bir grup Silvan'a girdi. Bugüne kadar 30 yıldır dağda savaşan bir örgüt bugün sokak aralarında işi ne, sivillerin, çoluk çocuğun arasında işi ne?" ifadelerini kullanan Ensarioğlu, "Kimse bu insanların niye sokak arasına şiddeti taşıdığını, sivil hayatı neden zora soktuğu, sivil ölümlere imkan verecek çatışmanın içine niye girdiler? Bütün bunlar Türkiye'de Suriye ve Irak'taki gibi savaş görüntüsü verebilmek için. 11 gün çok uzun bir süre ama sivil giyimli insanlar, sivil insanların arasında bomba tuzaklayarak, roketlerle dolaşarak, okulları kapatıp camilere yerleşerek orada devletin bu operasyonları yapmasını amaçlıyorlardı. Hiçbir devlet oturup bunu seyretmez" dedi.

Operasyonlarda tank ve helikopterlerin neden kullanıldığını açıklayan Ensarioğlu, "Tankların görüntüsü bizim arzu ettiğimiz görüntüler değil. Türkiye'de askeri kışlasına çeken iktidarın bugün bu tankları sokaklara taşıması arzu ettiği bir şey olamaz. Ancak, hafif zırhlı araçların bombalı tuzaklarda polis ve asker ölümlerine sebep olduğunu herkes biliyor. Mecburen ağır zırhlı araçlarla o operasyonları yürütmek zorunda kalıyorsunuz. Sosyal medyada 'halk helikopterlerle bombalanıyor' deniliyor, asla helikopterlerden ne ateş edildi, ne bomba atıldı, sadece görüntü alınarak operasyon yürütülmeye çalışılıyor" diye konuştu.

Silvan'da yardım talebinde bulunan herkese yardım edildiğinin de altını çizen Ensarioğlu, "Birileri ısrarla sokak aralarına şiddeti taşıma gayreti içinde olurlarsa devlet kamu düzenini sağlamakla mükelleftir. Bu çok fazla uzun sürmeyecek. Silvan'da her gün gıda dağıtımı yapılıyor, kaymakamlığa ulaşıp yardım talep edenlere yardım yapılıyor. Orada yaşamak istemeyenler gerek lojmanlara yerleştirildiler, gerekse kiraları ödenerek başka yerde ikamet etmeleri sağlanıyor. Yardım talebinde bulunan herkese yardım ediliyor" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Galip Ensarioğlu Türkiye Silvan Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title