Haberler

Engelsiz Türkiye İçin Evet" Etkinliği

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Vicdanı olmayan, sadece engelliye acıyan, engellinin elinden tutmayan, iş imkanı vermeyen bir toplum olsun istemiyoruz.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Vicdanı olmayan, sadece engelliye acıyan, engellinin elinden tutmayan, iş imkanı vermeyen bir toplum olsun istemiyoruz." dedi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığınca, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde down sendromlu çocuklarla ilgili farkındalık oluşturmak için düzenlenen, "Engelsiz Türkiye için Evet" programına Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Temurci, Türkiye'de 8,5 milyon engelli olduğunu söyledi.

Engelli kardeşlerinin coşkusunu duymak amacıyla bu tür toplantılara katılmak için can attıklarını dile getiren Temurci, onların sevgilerinin daha samimi olduğunu vurguladı.

Temurci, engelli evlatların anne ve babalar için bu dünyada bir imtihan olduğunu, bunun herkesin başına gelebileceğini hatırlattı.

Herkesin aslında potansiyel birer engelli olduğunu dile getiren Temurci, "Gerçek engelli olmak uzvun eksik olması, fiziksel engelli olması, down sendromlu olması değil, gerçek engelli olmak gönlünde, fikrinde, vicdanında ahlakı, erdemi, vatan sevgisi, millet sevgisini kaybetmektir." dedi.

Toplumun engellilere bakışına değinen Temurci, "Bence en temel problem bu. Onun için engelli çocuğu olan bütün annelere, babalara çok büyük bir vazifeyi yüklendiklerini tekrar hatırlatıyoruz. Hayat, dediğimiz gibi bir imtihan. Hepimizin çok farklı. Onun için, gerçekten toplumların kendilerinin engelli olmaması lazım. Toplumda engelli kardeşlerimizle ilgili olarak onların hayata tutunması, hayata kazandırılması, eğitilmesi, sanatta, kültürde yetiştirilmesi belki yapmamız gereken en güzel şey." diye konuştu.

Temurci, "Vicdanı olmayan, sadece engelliye acıyan, elinden tutmayan, iş imkanı vermeyen böyle bir toplum olsun istemiyoruz. Böyle bir toplumun kendisi engel olur. Kalbinde sevgi olmayan, merhamet olmayan, insani yaklaşım olmayan, o kıyıya vuran Aylan bebeklerin acısını yüreğinde hissetmeyenler var ya gerçek engelliler onlardır." ifadesini kullandı.

AK Parti ile engellilerin evden çıktığını, sokağa indiğini, hayatla buluştuğunu vurgulayan Temurci, şunları söyledi:

"Ve 2002 yılında Cumhurbaşkanımızın bir konuşması vardı. 'Onlar varsa biz de varız' diyordu. İşte siz var oldunuz biz de var olduk, hep birlikte bu ülkeyi büyüttük. ve şunu söylemek istiyorum. Türkiye zengin oldukça, güçlü oldukça engellilerimiz de onların aileleri de çok daha müreffeh bir ülkede yaşayacak. ve burada çok güzel bir şey var. 'Engelsiz Türkiye için Evet' diyoruz. 10 yıl içinde engelli kardeşimiz için yapılan yatırımlar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan yatırımların neredeyse beş katı. Bu nasıl yapıldı? Türkiye Cumhuriyeti devletinin hazinesi dolu olduğu için yapıldı, Türkiye'de istikrar olduğu için yapıldı. Biz de diyoruz ki bu ülkede istikrar kalıcı olsun, demokrasi kalıcı olsun. Daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir Türkiye olsun ve Türkiye'nin önünde artık engeller olmasın, Türkiye'de artık milletin önüne tankla, tüfekle çıkılmasın, Türkiye'de milletin önüne artık yargı vesayetiyle kimse çıkmasın, medya patronları, sermaye patronları bu ülkeyi alıp bir yerlere götürmesin. Ne olsun? Sadece milletin dediği olsun. İşte milletin dediğinin olduğu Türkiye, her anlamda engelsiz Türkiye'dir."

Programda, Temurci ile Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na down sendromlu çocuklar tarafından çiçek takdim edildi.

Temurci ve Kadıoğlu, daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Esenyurt Belediyesi Necmi Kadıoğlu İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title