Haberler

Engelsiz Coşku

Güncelleme:

Ege Artı Özel Eğitim-Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerdeki performansı hayran bıraktı.

Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ege Üniversitesi iş birliği ile Ege Üniversitesi Mötbe Kültür Merkezi'nde düzenlenen Engelliler Haftası etkinlikleri büyük ilgi gördü. Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı, Engelsiz Ege Birimi, Ege Üniversitesi Engelli Çocuk Parkı ve Uygulama Merkezi, Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi katkıları ile gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde İzmirli Modacı Büşra Ösen Mesudiyeli Defilesi ise izleyenlerden büyük alkış aldı. "Kalpten Adımlar" adı verilen defilede zihinsel ve işitme engelli çocuklar, Büşra Ösen Mesudiyeli'nin Geri Dönüşüm ana teması ile kola kutuları ve plastik şişe kapaklarından tasarladığı kıyafetleri sergiledi.

"Yapamadıklarına değil, başarabildiklerine odaklandık"

Organizasyonun mimarlarından Ege Artı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Fahriye Tuğcu Gönen, merkez olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerde engellilerin evlerinde yaşamdan uzak kalmayıp hayatın içinde mutlu birey olarak yaşamalarını amaçladıklarını belirterek, "Engelli çocuklarımızın yapamadıklarına değil, başarabildiklerine odaklandık. Bu etkinlikler de onların yapabilecekleri güzel şeylerin en somut örneği. Öğencilerimizin gerçekleştirdiği halk dansları, latin dansları, koro ve perküsyon şovu gibi gösterilerle zenginleşen coşku dolu bir etkinlik yaşadık. Çocuklarımızın ve onların ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi. Çalışmalarımıza büyük destek veren Ege Üniversitesi ve Tesko Kipa'ya çok teşekkür ediyorum, herzaman yanımızda oldular" dedi.

Defilede kola kutularından oluşan kıyafetler yer aldı

Gönen, "Yaşamın içinde milyonlarca insan arasında bizi diğerlerinden özel kılan şeyin etrafa saçtığımız ışıltı olduğuna ve bunun zekamız ya da fiziksel özelliklerimizden değil kalbimizden çıktığına, kalplerin engel tanımadığına inandık. Bizimle aynı duyguları paylaşan moda tasarımcısı Büşra Ösen Mesudiyeli, çocuklarımızın yaşama ve doğaya olan duyarlılığından etkilenerek, 'Geridönüşüm' temalı tasarımlar hazırladı. Bizim için çok özel bir hediye oldu" şeklinde konuştu.

Gösterilerin ardından Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Yeşim Kirazlı, organizasyona verdikleri destek için Engelsiz Ege Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Şahin, Modacı Büşra Ösen Mesudiyeli ve Tesco Kipa Medya Müdürü Şeyda Gümüş'e plaket verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title