Haberler

Engellilere Yuva Sıcaklığında Bakım

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalanlara yuva sıcaklığında bakım olanağı sunuluyor.

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalanlara yuva sıcaklığında bakım olanağı sunuluyor.

Merkez Aziziye İlçesi'nde geçen Şubat ayında hizmete giren bir bahçe içerisinde 6 bağımsız evden oluşan Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hastalar hem konaklıyor hem de tedavi ediliyor. Yuva sıcaklığının hissettirilmesi için tek katlı ev modelinde hazırlanan merkezdeki bedensel ve zihinsel engellilere fizyoterapist, psikolog, sosyolog, sağlık memuru ve işin uzmanı olan bakıcılar tarafından hizmet veriliyor. Erzurum ile özdeşleşen ' Hamidiye, Mecidiye, Aziziye, Nenehatun, Yakutiye ve Palandöken' isimlerinin verildiği evlerde farklı yaş gruplarından kadın ve çocuklar kalıyor. Yaklaşık 4 milyon liraya mal olan merkezdeki mutfak, banyo ve yaşam alanları engellilerin kullanımına uygun olarak hazırlandığı için hiçbir sorun çıkmıyor. Hastaların tedavisi için karanlık oda, duyu odası, fizyoterapi yerleri ve hidroterapi için havuzun bulunduğu merkezde görevli personel 24 saat engellilerin yanından ayrılmıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğlulları, sık sık hastaları ziyaret ederek sohbet ettiğini ve sorunlarını dinlediğini bildirdi. Engelli hastaların tüm ihtiyaçlarını personel tarafından karşıladığını vurgulayan Abdulhakimoğlulları, hastalara ev ortamını aratmamak amacında olduğunu belirtti. Hastaların özel bakımlarının da personel tarafından yapıldığını bildiren Abdulhakimoğlulları, "Bedensel ve zihinsel hastalar 0-2, 2-4, 4-6, 6-13 ve 18 yaş üzeri gruplarındaki hastalar farklı farklı evlerde kalıyor. Akademik çalışmalar yapılarak hastalarımızın sosyal, psikolojik durumları gözetilmiş ve engel düzeylerine göre alanlar hizmetine sunuldu. Evlerimiz 280 metrekareden oluşuyor, toplam kapasite ise 70. Her evde ortak mekanlar, mutfak, lavabo banyo, 4 yatak odası ve bu yatak odalarında 3'er yatak var. Çocuk yatakları düşmemeleri için özer tasarlandı. Her hastamızla birebir ilgilenen bakım elemanımız var. Buraya gelen hastalarımız psikolojik yönden rehabilitasyon oluyor ve belli bir süre misafirimiz olarak kalıyor. Durumu düzeldikten sonra bakanlığımızla görüşülerek mümkünse aile bütünlüklerinin sağlanması için ailelerine teslim ediliyor" diye konuştu.

'Hamidiye' evindeki çocukların büyük sevgisini kazanan Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat ise sertifikalı olan bakım elamanlarının dışında personel çalıştırmadıklarını söyledi. Evlerdeki perde, halı, koltuk, yatak ve diğer tüm eşyaların özenle seçildiğini aktaran Polat, hasta memnuniyetinin önemli olduğunu anlattı. 18 yaş üstü Mecidiye evinde kalan ve şeker hastalığı nedeniyle sol ayağını kaybeden Azeri Zinnoş Memmedova "Iğdır'dan geldim. Kimsem yok, bu evlerde kalıyoruz. Çalışanlar arkadaş gibi. Her gün gelip 'Ne istiyorsun' diye soruyorlar" dedi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mecidiye Hamidiye Aziziye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title