Haberler

Engellilerden Vali Taşyapan'a Ziyaret

Van'da engelli vatandaşlar, Vali İbrahim Taşyapan'ı ziyaret etti.

Van'da engelli vatandaşlar, Vali İbrahim Taşyapan'ı ziyaret etti.

Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelen sunulmasıyla başlayan etkinliğin ardından Vali İbrahim Taşyapan, engelli vatandaşları makamında kabul etti.

Taşyapan, bir süre engelli vatandaşlarla sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi.

Ardından engelliler için düzenlenen yemek programına katılan Vali Taşyapan, burada yaptığı konuşmada, engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesi esnasında bir takım zorluklar yaşadıklarını, onların zorlukları aşmaları için el birliğiyle hareket edeceklerini söyledi.

Herkesin engelliler konusunda duyarlı olmasını isteyen Taşyapan, engellilerin hayatlarını zorlaştıran basit hatalardan kaçınılmasını istedi.

Taşyapan, Van'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla engelli bireylere ve dezavantajlı gruplara yönelik güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Gerek kurumlarıyla, gerek bilinçlendirme faaliyetleriyle, gerek bütün engelli gruplarına yönelik özel çalışmalarıyla ve kurulan engelli bakım merkezleri gibi yerlerle engellilerimizin hizmetine yönelik çok güzel çalışmalar yapılmaktadır. Bundan dolayı da devletimize, hükümetimize müteşekkiriz. Son yıllarda yapılan çalışmalarla engelli kardeşlerimize çok büyük imkanlar getirildi. Daha önce toplumun içine çıkmakta zorlanırlarken, devletimizin sağladığı imkanlarla en azından temel ihtiyaçlarını kendileri sağlayabilecek aşamaya geldiler. İnşallah devletimiz, toplumumuz zenginleştikçe, ekonomimiz güçlendikçe, sosyal yapımız, kardeşliğimiz, birlikteliğimiz daha da kuvvetlendikçe memleketimiz, milletimiz uğraşmakta olduğu terör gibi unsurları gündeminden çıkardıkça, oralara harcanan kaynaklar toplumumuza, engellilerimize harcanacak ki yapılan işlerin kaliteleri yükselsin, miktarları artsın. Bu yolda da büyük çalışmalar yapılmaktadır."

Konuşmaların ardından Vali Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan'la engelli Meltem Tarhan için hazırlanan sürpriz doğum günü pastasını kesti.

Kaynak: AA / Güncel

Nesibe Taşyapan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title