Haberler

Engelliler Yaz Kampı Sezon Açılış Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), bu yıl Florya'daki Çiroz Engelliler Yaz Kampı'nın kapılarını 21. kez engelli ve ailelerine törenle açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), bu yıl Florya'daki Çiroz Engelliler Yaz Kampı'nın kapılarını 21. kez engelli ve ailelerine törenle açtı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un 15 milyon nüfusu ile büyük bir aile olduğunu söyledi. Topbaş, göreve geldikleri günden bugüne yaşanabilir bir İstanbul için geceli gündüzlü çalıştıklarını vurguladı.

Ulaşımdan altyapıya çalışmalarını sürdürürken sosyal belediyecilik, her türlü hizmeti sunma ve model olma anlamında çalışmalar yaptıklarını anlatan Topbaş, bu yıl 5 bin ailenin birer hafta aralıklarla yaz kampında misafir edileceğine dikkati çekti.

Şile'de yapımı devam eden kampın da hazır hale gelmesiyle bu sayının 7 bine çıkacağını belirten Topbaş, "Kampta 1 hafta çok az biliyorum ama başkaları da gelsin diye bunu kısıtlı tutmak zorundayız. Sağlık daire başkanıma bu kampların sayısının artırılmasını söyledim. 1-2 yer değil, 5-10 yere ihtiyaç var. Çünkü sizler kendi dar alanlarınızda yaşam mücadelesi verirken, sevgi ve hoşgörü yumağıyla yoğruldunuz. Yaşamlarınızı daha da kolaylaştırmak için kendimizi sorumlu hissediyoruz" diye konuştu.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hizmet verdiklerini kaydeden Topbaş, "Dualarınızın her daim arkamızda olduğunu hissediyorum. Gönlünüzde yer verdiğinizi, farklı bir yere koyduğunuzu biliyorum" şeklinde konuştu.

Engelli salıncağı

Topbaş, oyun parklarında da yeni bir düzenleme planladıklarını ifade ederek, "Oyun parklarında engelli kardeşlerimizin de salıncağı kullanabileceği bir sistem geliştirdik. Yani tekerlekli sandalyesini salıncağa takabilecek ve o duyguyu yaşayacak. Maksadımız, ne yapabiliriz de mutlu edebiliriz" dedi.

Açılışta, İBB Engelliler Mehter Takımı konser verdi. Engelli bale gösterisinin de yer aldığı törende Topbaş, engelli halk oyunları ekibiyle halay çekti.

Topbaş, daha sonra da kampta yer alan ailelerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title