Haberler

Engelliler Farkındalık İçin Broşür Dağıttı

Güncelleme:

Antalya'da trafik kazalarında yapılan yanlış ilk yardım sonucu oluşabilecek felç vakalarına dikkat çekmek için hazırlanan el ilanları vatandaşlara dağıtıldı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan 'İlkyardım Bilmiyorsan Yapma' konulu el broşürleri, vatandaşa dağıtıldı.

4 billboard ve 300 adet afiş de ilçenin farklı noktalarına asılırken, 5 bin el ilanı ise Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Evi üyesi omurilik felçlileri ve emniyet personeli tarafından dağıtıldı.

Trafik kazalarında uygulanan yanlış ilkyardım sonucu oluşabilecek felç vakalarını konu alan sosyal sorumluluk projesine katılan omurilik felçlisi 48 yaşındaki Hıdır Senem, "6 yıl önce arabamla 5 takla attım. Kazada çevredeki vatandaşlar beni araçtan yanlış şekilde çıkarmışlar. Bu sebeple kırılmayan yerlerimde kırılmış. İyi niyetle yaptıklarından şüphem yok ancak yanlış müdahale sonucu 6 yıldır omurilik felçlisi olarak hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. İlkyardımı bilen kişiler yapmalı" dedi.

Alanya Emniyeti tarafından hazırlanan el ilanlarını halkın bilinçlenmesi için dağıttıklarını belirten omurilik felçlisi ve Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Evi Sosyal Hizmetler Koordinatörü Münir Altıoğlu ise "Bu projedeki temel amaç toplumun bilinçlendirilmesi. Maalesef iyi niyetle yapılan bilinçsiz ilkyardımlar, kalıcı sakatlıklara ve ömür boyu yaşanacak bir ızdıraba dönüşebiliyor. Bu işi uzmanların yapmasını sağlamalıyız. Bu projeyle farkındalığı artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alanya Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title