Haberler

    Engelliler Camiye Bile Gidemiyor

    Kamu kurumundan ibadethanesine, çarşı-pazarından toplu ulaşımına kadar hemen hiçbir kentsel mekân engelliye göre yapılmıyor.

    Akın Demir bugün 36'sında genç bir adam. Üç yaşında düştü, omurilik felci oldu. Tam 33 yıldır tekerlekli sandalye kullanıyor. Akülü arabasıyla İstanbul'un sokaklarıyla, kaldırımlarıyla, yıllardır büyük bir imtihan veriyor. İstanbul'un Anadolu yakasında, elektrik dağıtım şirketinde ofis elemanı olarak çalışıyor.

    Akın Demir, tekerlekli sandalyesi ile sadece sokaklarla değil, kamu kurumlarıyla, bankalarıyla, alışveriş edeceği dükkanlarıyla, rampalarıyla, trafik ışıklarıyla mücadele ediyor. Hatta Demir, özellikle tekerlekli sandalye ile sokağa çıkan engellilerin camilere bile giremediğini söylüyor. Kısacası kamu kurumundan ibadethanesine, çarşı-pazarından toplu ulaşımına kadar hemen hiçbir kentsel mekan engelliye göre yapılmıyor. Demir de herkes için yapılan bir mekana rahatça girip çıkabilmek istiyor.

    Bir kaza sonucu ayağımı kırdığım için bir süredir koltuk değnekleriyle yürümek zorundayım. Al Jazeera muhabiri olarak Demir ile bir gün geçirdim; bana İstanbul'da engelli olmanın zorluklarını anlattı.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Akın Demir İstanbul Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title