Haberler

Engelli Yazarlar "Altın Kalem" ile Ödüllendirildi

Engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmesi için düzenlenen "Türkiye’nin Yeni Yazarları" projesinde dereceye giren engelliler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda “Altın Kalem” ile ödüllendirildi.

Engelli bireylerin yeteneklerini keşfetmesi için düzenlenen " Türkiye'nin Yeni Yazarları" projesinde dereceye giren engelliler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda "Altın Kalem" ile ödüllendirildi.

Bağcılar Belediyesi'nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği; Basın İlan Kurumu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği gibi kurumların katkılarıyla engelli bireylere yönelik hayata geçirilen 'Türkiye'nin Yeni Yazarları' projesi meyvesini verdi. Engelli bireylerin yetenek ve üretim potansiyelleri ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında engelli ve engelsiz toplam 18 kişi, gazeteci ve akedemisyenlerden editörlük ve yazarlık konusunda eğitim aldı. Yaklaşık 6 hafta boyunca eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda "Altın Kalem" ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Törene Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İstihdam Daire Başkanı Pınar Büyükkayaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, veliler, çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ENGELLİ BİREYLERE SOSYAL VE EKONOMİK ALANDA YARDIMCI OLDUK"

'Türkiye'nin Yeni Yazarları Projesi' hakkında bilgiler veren Başkan Lokman Çağırıcı, "Toplumun huzuruna önem veriyoruz. Bu sosyal sorumluluk bilincinden hareketle Türkiye'de benzeri olmayan Engelliler Sarayı'na hizmete sunduk" dedi. Çağırcı, engellilerin Yazarlık Atölyesi Kursu'nu başarıyla tamamladıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, bu tür projelerle engellilerin hayata tutundurmakla kalmadıklarını, onları birer meslek yaparak sosyal ve ekonomik alanda yerlerini almalarına yardımcı olduklarını vurguladı.

ENGELLİLERDEN SKEÇ, TÜRKÜ VE ŞİİR DİNLETİSİ

Konuşmaların ardından engelliler, ünlü şair Cemil Meriç' in şiirini okudular ve halk ozanı Aşık Veysel'in türkülerini seslendirdiler. Ardından da yine engelliler, "Kendimi daha iyi ifade edebiliyorum" adlı skeçi konuklara sundu. Büyük bir beğeni toplayan etkinlikte engelliler, kursa katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

YAZARLARA ALTIN, GÜMÜŞ VE BRONZ KALEM

Jüri başkanı İkbal Gürpınar'ın sunduğu programda kursiyerler Görme, Spastik ve Bedensel Engelli olmak üzere 3 kategoride ödüllendirildi. Ödüllerini Lokman Çağırıcı'nın elinden alan kursiyerlerden altın kalem alan görme engelli Serdar Kulak, "Engelliler adına bir çok proje yapılıyor ama genellikle engelli olmayan kişiler engelliler adına bir şeylere karar veriyorlar ve engelliyi ikinci plana atıyorlar. Bizim proje öyle değildi. Katılımcı bir projeydi. Engelli ve engelsiz bireyler birlikte bu projeyi gerçekleştirdiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dereceye giren diğer kursiyerlerin ödüllendirilmesiyle 'Türkiye'nin Yeni Yazarları' töreni gerçekleştirilen finali sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Altın Kalem Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title