Haberler

Engelli Hastaların Çocukları Tiyatroyla Moral Buldu

Diyarbakır'da engelli hastaların çocukları tiyatroya götürüldü.

Diyarbakır'da engelli hastaların çocukları tiyatroya götürüldü.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, evde bakım hizmeti verilen ailelerin çocuklarına Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda "Bir yaz masalı" oyununu izlettirdi. Oyunu bazı engelliler çocuklarıyla izlemeyi tercih etti.

Evde Sağlık Hizmeti Koordinatörü Bircan Platin, engelli hastaların çocuklarına ve ailelerine moral için etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Oyunu izleyen çocukların mutlu olduğunu dile getiren Platin, "Sadece tiyatro etkinliğine bağlı kalmayacağız. Daha farklı etkinliklere katılımlarını sağlayacağız. Tiyatroda sergilenen oyun çocukların moral ve motivasyonunu yükseltti." dedi.

Tekerlikli sandalyeyle tiyatroya gelen Neslihan Ayaz (44), çocuğuyla tiyatroya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Devletin evde bakım hizmetiyle kendilerine büyük katkı sunduğunu vurgulayan Ayaz, bu imkanı sunan görevlilere teşekkür etti.

Engelli Zehra Butuşaba (40) ise çocuklarını ilk defa tiyatroya getirdiği için sevinçli olduğunu vurgulayarak, "Sağlık ekibi 2 çocuğumla evden alıp tiyatroya getirdi. Çok mutluyuz bu imkanı sunan yetkililere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Oyunu izleyen çocuklar da tiyatroya geldikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title