Haberler

Engelli Gençler Ellerine Kına Yakılarak Askere Uğurlandı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her yıl düzenlediği engelli askerlik uygulamasına, Şarköy ilçesinden katılan 11 engelli genç için kına gecesi düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her yıl düzenlediği engelli askerlik uygulamasına, Şarköy ilçesinden katılan 11 engelli genç için kına gecesi düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı kına gecesinde, engelli gençlerin yüzlerine vuran mutluluk, ailelerin gözlerinde sevinç pınarı oldu.

Şarköy Özel Pınar Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından engelli bireyler için düzenlenen temsili askerlik töreni için, gençler yaşadıkları evlerinden özel araç ile alınarak Çarşı Meydanına gelindi. Buradan toplu olarak Atatürk Caddesini aileleriyle yürüyerek halkı selamlayan gençler de alkışlarla desteklendi. Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Süleyman Altınok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatma Nevin Çubukçu'da eşlik etti.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Pınar Aydın bir konuşma yaparak, temsili askerlik uygulamasına 11 engelli gencin katıldığını ifade ederek "Temsili askerlik, bazı insanlarımız askerlikten kaçmak için türlü bahaneler uydururken, engelli diye tabir edilen vatandaşlarımızın gözlerindeki pırıltıyı gösteren bir uygulamadır. Selam vermek için saatlerce uğraşırlar, yemin etmek için bazıları masaya ulaşamaz, tüfekler ellerinden düşer, botlar, elbiseler büyük gelir, bazıları tekerleklik sandalyededir.

Türk Silahlı Kuvvetlerin başlattığı askerlik sayesinde, engelli gencin de askerlik duygusu ve heyecanını yaşaması sağlanıyor. Temsili askerlik uygulaması bir gün ama bizim ve ailelerin yaşayacağı gurur bir ömür boyu sürecektir." Dedi.

Mürefte beldesinden törene katılan 26 yaşındaki Enes Pektaş'ın annesi gözyaşlarını tutamayarak şöyle konuştu "Çok gururlandım.. düzenleyenlerden Allah razı olsun. Oğluma kına yakacağım, yarın askere göndereceğim, yemin ederek teskere alacak."

Engelli gençlerin tek tek ellerine kınaları yakıldıktan sonra, asker eğlencesi düzenlendi. Trakya ve roman havalarının çaldığı gecede, engelli gençler, aileleri ile birlikte oyun havalarına kendilerini kaptırdılar.

Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Beşiktepe Orgeneral Doğu Aktulga Kışlası'nda bir günlük temsili askerlik töreni 10 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek.

10.05.2013 02: 32: 27

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Engelliler Haftası Şarköy Tsk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title