Haberler

Memur ve Emekliye Ek Zam Getirecek Enflasyon Haziran Ayında Geriledi

Güncelleme:

Enflasyon Haziran'da yüzde 0,51 düştü, yıllık bazda yüzde 7,20 ile Mayıs 2013'ten beri en düşük düzeye indi.

TÜİK, Memur ve emekliye ek zam getirecek Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Yıllık TÜFE yüzde 7.20, ÜFE ise yüzde 6.73 oldu

HAZİRAN'DA DÜŞTÜ

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda yüzde 0,51 düştü, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,25 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,20, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 6,73 oldu.
Tüketici fiyatları bazında haziran ayında en yüksek fiyat artışı, yüzde 40,44 ile yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlarda gerçekleşti.

MAYIS'TA ARTTI

Enflasyon, Mayıs'ta gıda kalemindeki düşüşün desteğiyle beklentilerin altında yüzde 0.56 artmıştı.

EN YÜKSEK ARTIŞ 'EĞLENCE'DE

TÜFE'de aylık en yüksek artış yüzde 2,64 ile eğlence ve kültür grubunda oldu. Ana harcama grupları itibariyle Haziran ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 1,09, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,79, eğitimde yüzde 0,70 ve sağlıkta yüzde 0,53 artış gerçekleşti.

GIDA BU KEZ GÜLDÜRDÜ

Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 2,79 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu. Endekste yer alan gruplardan giyim ve ayakkabıda yüzde 1,32, ev eşyasında yüzde 0,09, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,01 ve ulaştırmada yüzde 0,01 düşüş meydana geldi.

YILLIK BAZDA LOKANTA VE OTELLER LİDER

Yıllık bazda bakıldığında en fazla artış yüzde 13,62 ile lokanta ve oteller grubunda görüldü. TÜFE'de, bir önceki yılın aynı ayına göre eğlence ve kültür (yüzde 11,13), çeşitli mal ve hizmetler (yüzde 9,89), gıda ve alkolsüz içecekler (yüzde 9,28), konut (yüzde 8,39) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama grupları oldu.

ZAM ŞAMPİYONU TURLAR

Haziran ayının zam şampiyonu yüzde 40,44 ile yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar oldu. Onu yüzde 36,05 ile limon, yüzde 34,29'la Umre'ye gidiş ücreti, yüzde 10,90 ile yumurta izledi. Fiyatı en çok düşen ürün yüzde 38,87 ile domates oldu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (49)

......:

TEMMUZ AYINDAKİ ZAMLAR ENFLASYONA GÖRE VERİLECEĞİ İÇİN GERİLETİYOLAR :D

24
1
yanıtYanıtla
KOFİKÇİmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Beyler fiyatı düşen birkaç bildiginiz yiyecek varsa lütfen buraya yazın. Yalan sadece emekli ve memura fazla zam verilmesin diye uydurulmuş rakamlar

23
0
yanıtYanıtla
biri:

DÜŞTÜMÜ. NE ZAMAN. NİYE BENİM HABERİM YOK.

22
0
yanıtYanıtla
MertmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Memura zam vermemek için ayarlanmış düzmece rakam, insanı yaşat ki devlet yaşasın, saray mercedes şatafat devleti kurtarmaz

18
0
yanıtYanıtla
asdfgh:

arkadaşlar türkiyede güvenilir bir kurum var mı gerçekten merak attim

17
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

memura enflasyon farkı vermemek için. .

16
0
yanıtYanıtla
ASGARİ ÜCRETLİ:

ET NE KADAR 2 GÜN ÇALIŞSAM BAŞKA HİÇBİŞEY YEMESEM 1 KG ET ALABİLİRMİYİM

16
0
yanıtYanıtla
taykas:

tuik sabah sabah güleceğim yoktu sana inanan kaldımıki artık kendin çal kendin oyna sipariş enflasyonları göstere göstere ülkeyi birden batıracaksınız yunanistan misali kandırın bakıyım nereye kadar

15
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Enflasyonun çokçıkmasına zam gelecek diye sevinenleri kınıyorum

1
14
yanıtYanıtla
Emekli,:

Haziran ayında düşer enflasyon . Yalnız haziran.

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title