Haberler

Enerji Verimliliği Derneği'nin Yeni Yönetimi Görevde

Enerji Verimliliği Derneği'nin, İbrahim Çağlar başkanlığındaki yeni yönetiminde Ferit Şahenk, Ali Kibar, Ali Koç, Nihat Özdemir, Oğuz Satıcı ve Ömer Cihad Vardan gibi, kamuoyunun yakından tanıdığı işadamları da yer aldı.

Enerji Verimliliği Derneği'nin, İbrahim Çağlar başkanlığındaki yeni yönetiminde Ferit Şahenk, Ali Kibar, Ali Koç, Nihat Özdemir, Oğuz Satıcı ve Ömer Cihad Vardan gibi, kamuoyunun yakından tanıdığı işadamları da yer aldı.

Yapılan açıklamaya göre, ithalatın, 60 milyar dolarla en büyük kalemi olan enerjinin maliyetinin azaltılması için hükümet önümüzdeki dönemde 130 milyar dolarlık yatırım planlıyor.

Enerji Verimliliği Derneği seçimlerinin sonucunda genel başkanlığa seçilen, aynı zamanda İTO Meclis Başkanı olan İbrahim Çağlar, "Enerji'nin A Takımı" olarak tanımlanan Türk iş dünyasının önemli isimlerinin de desteğini alarak yoluna devam edecek.

İbrahim Çağlar'ın başkanlığındaki yeni yönetimde enerji sektöründe büyük yatırımları olan ve ayrıca yeni yatırımlar planlayan Ali Kibar, Ali Koç, Ferit Şahenk, Nihat Özdemir, Fuat Tosyalı, Adnan Ersoy Ulubaş, Şafak Müderrisgil, Ali Rıza Arslan, Emir Eren, Erhan Usta, Hüseyin Arslan, Neslihan Yüksel, Oğuz Satıcı, Ömer Cihad Vardan, Selahattin Çimen, Tahir Büyükhelvacıgil gibi iş dünyasının önemli isimleri yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İbrahim Çağlar da, yeni yapılanma ile enerji sektörüne büyük destek verecek olan Enerji Verimliliği Derneği'nin yepyeni, bambaşka, dinamik ve özgün projeler geliştireceğini vurguladı.

Çağlar, "Biz sanayiciler ve işadamları olarak Türkiye'nin enerjisini kısıtlamasını istemiyoruz, enerjisinin verimini artırmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Türkiye'nin enerjisini kısıtlamasını değil, verimini artırmasını istiyoruz"-

Enerji Verimliliği Derneği'nin öncelikli amacının kendilerinin hissettiği heyecanı ve şevki tüm ülke sathına yayarak enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi bilincini oluşturmak olduğunu vurgulayan Çağlar, şunları kaydetti:

"Biz sanayiciler ve işadamları olarak Türkiye'nin enerjisini kısıtlamasını istemiyoruz, enerjisinin verimini artırmasını istiyoruz. Türkiye sanayi ile büyüyecek, ama büyürken de elindeki kaynakları en etkin şekilde nasıl kullanacak- İşte bu amaç doğrultusunda dernek olarak enerji verimliliği ile ilgili özgün araştırmalar yaptırarak, sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşacağız."

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Çağlar Nihat Özdemir Ferit Şahenk Ali Koç Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title