Haberler

Bakanı Yıldız: Bu Ülkede Şiddetin Mayası Tutmayacak

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu ülkede zorbalığın, şiddetin mayası tutmayacaktır, şimdiye kadar da tutmamıştır." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu ülkede zorbalığın, şiddetin mayası tutmayacaktır, şimdiye kadar da tutmamıştır. Baskıcı bir devlet anlayışına sırtını yaslayanlar, AK Parti iktidarını bir zulüm iktidarı, bir diktatörlük gibi göstermek isteyenler kazanamayacaklardır. Biz gücümüzü sizden alıyoruz, bu gücü de başkasıyla paylaşmayız" dedi.

Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Felahiye ilçesinde seçim otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

Türkiye zenginleştikçe, ekonomisi büyüdükçe daha fazla hizmet etme imkanı bulduklarını anlatan Yıldız, Türkiye'nin gömü bulmadığını ancak zengin insan kaynağıyla bunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Seçim anketlerinin tüm partiler tarafından yaptırıldığını belirten Yıldız, "Anketler yapılıyor, biz de yaptırıyoruz. Hatta 4 ayrı firmaya yaptırıyoruz, herhangi bir yanlışlık, atlama olmasın diye. Kimseye şike yapmadığımız gibi kendimize de yapmayız. Gerçekleri görmek istiyoruz. O anketler bir şey gösterdi AK Parti'nin oyları gittikçe daha da artıyor. Vatandaşımız bu oyunları gördükçe, toz duman indikçe, sis perdesi aralandıkça bize yapılanları daha iyi anlıyor" şeklinde konuştu.

- Sokağa dökülsün istiyorlar

Türkiye'de son günlerde sokaklarda yaşananları değerlendiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Her biriniz televizyonları izliyorsunuz, sosyal medyayı takip ediyorsunuz. Herkes sokağa dökülsün istiyorlar. Bu kime yarar, sokağa dökülmek bizim insanımıza, istikrara, icraatlarımıza, yatırımlarımıza yaramaz. Ancak ülkeyi karıştırmak isteyenlere yarar, buna fırsat vermemeliyiz. Sandıkta değil sokakta demokrasi arayanlara sesleniyorum. Bu ülkede zorbalığın, şiddetin mayası tutmayacaktır, şimdiye kadar da tutmamıştır. Baskıcı bir devlet anlayışına sırtını yaslayanlar, AK Parti iktidarını bir zulüm iktidarı, bir diktatörlük gibi göstermek isteyenler kazanamayacaklardır. Biz gücümüzü sizden alıyoruz, bu gücü de başkasıyla paylaşmayız. Sandık fobisi olanlar, sokağa çıkmasınlar. Herkes fikrini açıklayabilir, anlatabilir. Ancak bunu herhangi bir zorbalığa, bir sokak hareketine dönüştürürlerse bunun savunması yoktur. Türkiye'de her fikirden insan olacak diyoruz. Biri diyor ki 'bu zulüm 1453'de başladı'. Ne oldu bu tarihte İstanbul fethedildi. Bunun nesinden rahatsız oluyorsunuz?"

Ülkenin istikrarını tüm kesimlerin koruması gerektiğini belirten Yıldız, "Bu istikrarı korumaya borçlu olanlar sadece iktidar değildir. Muhalefet partisi, sanatçılar, aydınlar, iş adamları, sanayiciler, esnafımızdır. Son 3 ayda, 17 Aralık'tan sonra 120 milyar dolar kaybedildi. Bir yandan istikrarımızı koruyacağız, bir yandan ihracatımızı artıracağız" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Büyükşehir Belediyesi kanunu ile ilçenin yararlanacağı hizmetleri anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Taner Yıldız Ak Parti Felahiye Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title