Haberler

Enerji Bakanı'ndan Canlı Yayında Büyük Gaf

Güncelleme:

Enerji Bakanı Taner Yıldız NTV'de katıldığı canlı yayın sırasında Rusya'dan Türkiye'ye yeni hat üzerinden doğalgaz sevkiyatının başlayacağı tarihi muhabirden öğrendi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız gündeme ilişkin soruları cevaplamak için NTV televizyonunda canlı yayına konuk oldu. Yayın sırasında doğalgaz fiyatları ve Rusya'nin indirim yapıp yapmayacağına ilişkin sorulara cevap verdi.

MUHABİRDEN ÖĞRENDİ

Yayın devam ederken muhabir Yıldız'a Gazprom'un yaptığı açıklamayı aktardı. Rus enerji devi Gazprom yeni hat üzerinden Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlayacağını duyurmuştu. Ancak Taner Yıldız'ın açıklamadan ve gazın Türkiye'ye geleceği tarihden haberi olmadığı ortaya çıktı.

BAKANIN ZOR ANLARI

Yıldız Rusya'dan gelen doğalgaz ile ilgili açıklamalar yaparken dev projenin en önemli ayağı ile ilgili bilgisinin olmadığını anlayınca kendisi de tebessüm "Açıklama yeni mi yapıldı" diye sordu.

BAKANI ZORA DÜŞÜREN AÇIKLAMA CANLI YAYINDAN ÖNCE GELDİ

Taner Yıldız'ın konuk olduğu canlı yayın saat 15.03'de başladı. Gazprom'un yaptığı açıklama ise saat 14.45 civarında ajanslar tarafından duyuruldu. Böylece Yıldız'ın açıklamadan habersiz olduğu ortaya çıktı. Böyle önemli bir gelişme öncesi Türkiye ile Rusya arasında neden bilgi alış verişi yapılmadığı ise merak ediliyor.

GAZPROM'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

Gazprom CEO'su Alexei Miller, yeni hat üzerinden Türkiye'ye ilk doğalgaz sevkiyatının Aralık 2016'da başlamasının planlandığını belirtti. Gazprom geçen yıl AB ile anlaşmazlık nedeniyle Güney Akım hattından vazgeçmiş ve Ukrayna topraklarını kullanmadan Türkiye'ye yılda 63 milyar metreküp taşıyacak yeni bir hat inşa edeceğini açıklamıştı. Söz konusu plana göre AB'nin Rus doğalgazını Türkiye sınırına kadar inşa edeceği ayrı bir boru hattı üzerinden alması öngörülüyor. Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının üçte birini karşılayan Rusya, şu anda sevkiyatın yarısını Ukrayna'dan geçen boru hatları üzerinden gerçekleştiriyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Taner Yıldız Gazprom Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500

Yorumlar (41)

gülsüm Mobil-ANDROID:

Allah razı olsun bakanımızdan .siz istediğiniz kadar açık arayın çamur atın yemezler.sizin numaralarınızı millet yemiyor.sandıkta çakıveriyor yaaaaaa.naberrrrrr

25
23
yanıtYanıtla
Diego RibasMobil-ANDROID:

gaz maz artik ufak tefek isler sevgili okurseverler. siz onu tartisadurun hukumet 2050 deki projelerle mesgul. herkes isine gucune baksin bu haberler bizleri asar. evime vanayi actigimda cayimi demleyip iciyormuyum? onemli olan bu. gazi kim almis kim kacirmis bunlar bizim isler degil. herkes vatandaskik gorevini bilsin!

4
39
yanıtYanıtla
cellat:

kedi girmiştir trafoya o yüzden dir

19
22
yanıtYanıtla
MertMobil-IOS:

Sevimsiz adam

24
15
yanıtYanıtla
KKMobil-IOS:

Hahahaha ulan muhalefeti eleştiren lavuklar dönünde bir kendinize bakın gaf üstüne gaf

16
23
yanıtYanıtla
Seher:

Ayol ayyyyy biz bu Arap adamdan çok korkuyoruz. . Bir de Tayyib den bu Araplar TV görmek istemiyoruz. . . gitsinler Arabistan''a filan. . Çocuklar da çok korkuyor. .

16
20
yanıtYanıtla
Emreee:

Ulan böyle bir devlet yöneticisini bulmuşsunuz bunuyorsunuz yazıklar olsun size hükümet kıskansçları. . . Taner Yıldız gecesini gündüzüne katıp çalışıyor. Cumhur Ersümerler gibi zanlı. . Size böyle adamlar lazım ama artık bu ülkede sizin yüzünüzden; sizin gibi kuruların yanında yaşlar yanmayacak. . .

7
28
yanıtYanıtla
ermeni:

cami imamını enerji bakanı yapmışlar.

21
14
yanıtYanıtla
messi:

doğalgaza gizliden yapılan zamdan da haberin yoktur senin zaten

25
5
yanıtYanıtla
ali:

elektrik faturaları her ay, bir önceki aya göre yüksek gelmeye başladı. Resmen soyuluyoruz. Buna rağmen hafif bir rüzgar esse hemen arıza olup elektrikler kesiliyor. Tabi ki kesilmelerden kaynaklanan arızalanan aletlerde cabası. .

26
2
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title