Haberler

Endülüs "İşsizlik ve Yolsuzluğun" Gölgesinde Seçime Gidiyor

İspanya'nın 17 özerk yönetimi içinde yüzde 34'lük oranla işsizliğin en yüksek düzeyde olduğu ve yolsuzluk skandallarının arka arkaya ortaya çıktığı Endülüs özerk yönetiminde yarın erken seçim yapılacak.

İspanya'nın 17 özerk yönetimi içinde yüzde 34'lük oranla işsizliğin en yüksek düzeyde olduğu ve yolsuzluk skandallarının arka arkaya ortaya çıktığı Endülüs özerk yönetiminde yarın erken seçim yapılacak.

Endülüs'teki mevcut iktidar tarafından bir yıl öne alınan yerel seçimler için 6,5 milyon seçmen sandığa çağırıldı. 109 milletvekiline sahip Endülüs parlamentosunda seçim öncesi yapılan anketlerde 41 ila 44 arasında milletvekili çıkaracağı tahmin edilen iktidar koalisyonunun büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) favori olarak gösterildi.

Endülüs'te 2012 yılında yapılan son seçimlerde yüzde 40,7'lik oranla en fazla oyu alan ancak PSOE ile komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partisinin koalisyon kurmasıyla ana muhalefete düşen Halk Partisi'nin (PP) ise bu kez 32-36 arasında milletvekili çıkaracağı tahmin ediliyor.

Ekonomik krizin etkisiyle ortaya çıkan ve siyasi parti haline dönüştükten bir yıl sonra ülke genelinde ikinci parti konumuna gelen "Podemos"un, ilk defa katılacağı Endülüs seçimlerinde alacağı sonuç ise en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Bu zamana kadar Katalonya'da faaliyet gösteren ancak bir yıldır ülke genelinde siyaset yapan liberal görüşlü "Ciudadanos" (Vatantaşlar) partisinin de Endülüs'ten alacağı oy, olası bir yeni koalisyonda önemli rol oynayacak. IU'nun ise ilk defa seçimlere katılan Podemos ve Ciudadanos'dan dolayı Endülüs'te oy kaybına uğraması bekleniyor.

2012 yılından bu yana yolsuzluk skandalların art arda çıktığı Endülüs özerk yönetiminde mevcut durumda bin kişi sanık olarak yargılanırken, toplamda 6 milyar avroluk yolsuzluk yapıldığı iddia ediliyor. İspanya genelinde 22 bin 300 avro olan kişi başına düşen gayri safi milli hasıla, Endülüs bölgesinde 16 bin 666 avro.

Endülüs'teki yerel seçimler, İspanya genelinde gelecek mayıs ayında yapılacak yerel seçimler ve yıl sonundaki genel seçimler öncesinde siyasi partiler için önemli bir sınav olarak görülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title