Haberler

    Endişelenmeyin, İphone 6 Büyük İhtimalle 1gb Ram ile Gelmiyor

    Geçtiğimiz gün yeni iPhone'un 1GB RAM'e sahip olacağı haberleri gerçeği yansıtmıyor olabilir.

    Emre Çetinkaya - -

    Şu sıralar iPhone 6 adına en çok merak edilen konu hiç şüphesiz RAM miktarı. Geçtiğimiz gün sızan şematik görüntülerden sonra birçok kaynak iPhone 6'da da iPhone 5s'te olduğu gibi 1GB RAM olacağını yazmışlardı. Galaxy Note 4 gibi yakında tanıtılacak olan Android telefonların 4GB RAM'e sahip olacağı söylenirken iPhone 6'da 1GB RAM'in olmasının iddia bile edilmesi birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanmıştı.


    iOS ve Android sistemlerinin yapıları ve RAM ihtiyaçları tabii ki farklı ancak yine de birçok kişi matematiğe inanıyor ve sadece rakamlara bakıyor.


    Bugün gelen haberler ise bu kişilerin yüreklerine az da olsa su serpeceğe benziyor. Belirtilene göre dünkü şematik görüntüde gösterilen '1GB' değeri RAM miktarını değil aslında NAND bileşeni(bir depolama yongası, müzik ve fotoğraf gibi kullanıcı verilerini depolamak için iPhone'lar ve diğer mobil cihazlarda aynı hafızayı kullanıyor) ile alakalı bir değeri ifade ediyor.


    Diğer taraftan Apple iOS 4.0'dan beri cihazlarında 1GB NAND yongası kullanıyor. Yani bu haberle birlikte iPhone 6'da 2GB RAM olmasını beklemeye devam edebiliriz. Peki siz iPhone 6 almayı düşünüyor musunuz?




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Galaxy Note Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title