Haberler

Ender Yorgancılar'dan Bakan Christian Cardona'ya Vize Çağrısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Malta’nın iş amaçlı ziyaretlerde sağlayacağı vize kolaylığının iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişimine katkıda bulunacağını belirtti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Malta'nın iş amaçlı ziyaretlerde sağlayacağı vize kolaylığının iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişimine katkıda bulunacağını belirtti.

Malta Ekonomi Yatırımlar ve Küçük İşletmeler Bakanı Christian Cardona, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti.

EBSO yönetim kurulu üyeleri Eyüp Sevimli, Kamil Porsuk ve Ateş Demirkalkan'ın yanı sıra Malta İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Çalık'ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, iki ülke arasında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasının karşılıklı ticaret ve yatırımları artıracağını söyledi. Yorgancılar, "Bir diğer sıkıntı ise vize. Malta, iş amaçlı ziyaretlerde vize kolaylığı sağlamalı. Bu karşılıklı yatırım ve ticaretin artmasına zemin hazırlar" dedi.

Malta Ekonomi Yatırımlar ve Küçük İşletmeler Bakanı Christian Cardona ise, Malta ile İzmir arasında ticari kardeş şehir anlaşması imzalamak istediklerini söyledi. Malta'da mühendislik, otomotiv ve elektronik aksam üretiminin olduğunu, tüketim ürünlerinin ise ithal edildiğini ifade eden Cardona, iş amaçlı gezilerde vize kolaylığı için çalışacaklarını dile getirdi. Cardona ayrıca, Türkiye ile Malta arasında Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) kurulmasının karar altına alındığını hatırlatarak, "Malta'da, Türk yatırım ve yatırımcıları mevcut. Ülkemizde yatırım, diğer AB üyesi ülkelerde yaşanan bürokrasi dikkate alındığında daha kolay. Düşük enflasyon ve vergi sisteminin sağladığı avantajların yanı sıra Avrupa Birliği'ne doğrudan ürün satabilme şansı dikkate alındığında Malta'da daha fazla Türk yatırımı görmeyi temenni ediyoruz" diye konuştu.

Yorgancılar, ziyaretin ardından Malta Ekonomi Yatırımlar ve Küçük İşletmeler Bakanı Christian Cardona'ya plaket verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İzmir Malta Eyüp Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title