Haberler

Ender Rastlanan Onyx Mermer Rezervi Tut İlçesinde Tespit Edildi

Güncelleme:

Milyonlarca yılda oluşan ve dünyada ender bulunan Onyx mermerin rezervi Adıyaman'ın Tut ilçesinde bulundu.

Fay hatlarında, sıcak ve soğuk su bölgelerinde milyonlarca yılda meydana gelen Onyx mermer türüne Adıyaman'ın Tut ilçesi Kaşlıca köyü Gıleysin Tepesi'nde rastlandı. Su akıntılarının getirmiş olduğu kalsitlerin birikintisinden oluşan Onyx mermeri, saydam ve ışık geçirme özelliği bulunuyor. Işığı geçiren ve ışığın rengine göre renk değiştiren Onyx mermer rezervi dünyada ender bulunuyor.

ZENGİN İŞİ

Dünyada İran ve Hindistan gibi ülkelerde bulunan Onyx mermer, lüks oteller ve büyük AVM'lerde kullanılıyor.

"ÇOK DEĞERLİ"

Tut ilçesindeki mermer rezervinde işletmesi olan Saffan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye'de Onyx mermer sahasının 10, işletilen ocak sayısının ise 20 olduğunu belirterek, Onyx mermerin çok değerli bir taş olduğunu kaydetti.

FİYATI 80 İLE 350 DOLAR ARASI

Osman Yıldırım, Adıyaman'ın Tut ilçesinde 40 yıllık bir rezerv bulduklarını dile getirerek, "Ülkemizde ve dünyada ender bulunan Onyx mermer, diğer mermerlere göre çok pahalıdır. Emperador mermer 22 dolar ile 45 dolar arasında satılırken, Onyx mermer 80 dolar ile 350 dolar arasında satılmaktadır. Pahalı ve ender bulunan bu mermer lüks mekanlarda kullanılıyor.

"IŞIK GEÇİRİYOR"

Tut ilçesinde tespit ettiğimiz mermer rezervinin 40 yıllık bir rezerv olduğunu tahmin ediyoruz. Yer yer 3 ile 7 metre genişliğinde hat şeklide, içe doğru 1 kilometrelik uzunlukta bir bir kaynak var. Saydamlığı ve ışığı geçirme özelliği nedeniyle tercih edilen Onyx mermer, fay hatlarında, sıcak ve soğuk su bölgelerinde suyun taşıdığı kalsitlerin birikintilerinden oluşuyor." ifadelerini kullandı.

"ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Adıyaman'da bulunan emperador mermer rezervi dünyadaki mermer rezervinin yüzde 5'ini oluşturuyor. Bu mermerler kütleler halinde yurt dışına ihraç ediliyor. Yeni bulunan Onyx mermerin yurt dışına ihraç edilmesiyle Adıyaman ve ülke ekonomisine önemli bir girdi sağlanmış olacak. Onyx mermer, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Adıyaman İnşaat, Yapı Malzemeleri, Yalıtım ve Dekorasyon Fuarı'nda sergilendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adıyaman İran Tut Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (25)

ABDULLAH ÖCALAN (ARTİN AGOPYAN):

PEK SAYIN DEMİRTAŞ KÜRTÇE BİLMEZ, ZAZADIR. . . . . . DOĞU VE GÜNEYDOĞUDAKİ 20 AŞİRET KÜRTÜZ ZAZAYIZ DİYEREK TECHİRDE KALAN ERMENİLERDİR. . . . . . BUNLAR AÇIKCA BİLİNMEKLE BİRLİKTE BU AŞİRET ÜYELERİ PEK ÇOK ULUSAL GAZETEDE BU GERÇEĞİ ANLATARAK ARTIK KİMLİKLERİNİ GİZLEMEDİKLERİNİ ALENEN AÇIKLAMIŞLARDIR. . . . . DEMİRTAŞTA BUNLARDAN BİRİDİR. . . . . . ESASEN PKK TERÖRÜDE BUNLARIN ESERİDİR. . . . . YABANCI İSTİHBARAT RAPORLARINDA PKK DA 2000 GİZLİ ERMENİ BULUNDUĞU VE ÜST YÖNETİMDE YER ALDIKLARI AÇIKÇA GEÇMEKTEDİR. . . . .

44
2
yanıtYanıtla
AdiyamanTutluTürk:

Türkmen yurdu Tut, Adiyamanin en güzel ilcesidir benim memleketim.

20
4
yanıtYanıtla
Kemal:

Batılı güçler pkk ve ışidi boşunamı kurdu, onlara zıt olarak milliyetçi ocakları boşunamı el altından destekliyorlar? amaç kürt-türk değil, yer altı zenginlikleri. . Türkiyemiz batısıyla doğusuyla kardeştir, bunun aksini iddia edenler kalleştir.

20
1
yanıtYanıtla
ERZİNCANLI:

Kendin işleyemiyorsan ülke ekonomisine bir katkısı olmaz. 1 e satar 5e satın alırsın.

15
5
yanıtYanıtla
hasan007:

bilali hemen yollasınlar oraya :)

11
9
yanıtYanıtla
Sökün getirin yeni avm lere! Otellere!Mobil-IOS:

Granit mermerli otel lobisinde çayı 8 liraya!!!! içiyorduk, onyx mermerler gelince çay olacak 18 lira ne gerek vardı şimdi !!!!

16
4
yanıtYanıtla
DADAŞ ÖMER:

NEALAKA MADEN BULUNMUŞ SEN ÇAYIN DERDİNDESİN

yanıt2
yanıt0
CAN DERSİMLİ:

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME RAPORU (ÇED) HAZIRLANMADAN DİNAMİTLE DAĞ TAŞ YERLEBİR EDİLİYOR. BÖLGENİN SU KAYNAKLARI VE DOĞASI CİDDİ TEHDİT ALTINDA RESMEN AL KAÇ MADENCİLİĞİ YAPILIYOR MAKSAT BÖLGEDE AZ SAYIDA KALAN KÜRT VE ALEVİ KÖYLERİNİ DE MERMER BAHANESİYLE BOŞALTTIRMAK.

3
16
yanıtYanıtla
birbilenadam:

Bu mermerler sanırım önce senin beyinde bulunmuş ki, beyni ordan çıkarmışlar.

yanıt7
yanıt1
Yaşasın!!Mobil-IOS:

Yaşasın! Şantiyelerinizi kurun hemen! Kamyon filolarınızı yeni rotanıza çevirin! Tozu dumana katın! Köyün coğrafik şeklini, köylünün yaşam tarzını tamamen değiştirin. Sizin Canınız SAĞOLSUN! Varsın Doğa ve insan yaşamı YOKOLSUN!!!

2
15
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title