Haberler

En Güzel Kurbanlıklar Podyuma Çıktı

Güncelleme:

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar Sultangazi'de düzenlenen 'En büyük ve En Güzel Büyükbaş Kurbanlık Yarışması'nda dereceye girebilmek için podyuma çıktı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar Sultangazi'de düzenlenen 'En büyük ve En Güzel Büyükbaş Kurbanlık Yarışması'nda dereceye girebilmek için podyuma çıktı.

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'En büyük ve En Güzel Büyükbaş Kurbanlık Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul'un en büyük ve kapsamlı kurban pazarı olan Sultangazi kurban kesim ve satış yerinde düzenlenen yarışmada sahipleri tarafından süslenen onlarca büyükbaş kurbanlık, dereceye girebilmek için podyumda yürüdü. Sahibinin ve kurbanlığın isminin okunmasının ardından podyuma çıkan kurbanlıklar kameralara poz verdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada jüri üyeleri, birinci en güzel ve en büyük kurbanı seçmekte zorlandı.

ŞAMPİYON POLAT'A SULTANGAZİ BELEDİYESİ TALİP OLDU


Yarışma sonucunda Ethem Torun tarafından Samsun'dan getirilen bin 200 kilogram ağırlığındaki 'Polat' isimli kurbanlık birinci seçildi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, satıcıyla yaptığı pazarlığın ardından yarışmanın şampiyonu olan Polat'ı Sultangazi Belediyesi için 21 bin liraya satın aldı. Yarışmada dereceye giren kurbanlıklardan birinciye 3 çeyrek altın, 2'inciye 2 çeyrek altın, 3'üncü ve 4'üncüye ise bir çeyrek altın hediye edildi.

"YARIŞMANIN AMACI DAHA İYİ KURBANLIK YETİŞTİRİLMESİNE TEŞVİK"

Yarışmanın daha güzel kurbanlıklar yetiştirilmesine teşvik amaçlı olduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Dinimiz kurban keseceğimiz hayvanın en güzel olmasını emrediyor. Zayıf ve çelimsiz olmasın, kulağı kesik olmasın, diye öneriler olduğu için bizde vatandaşların hayvanlarını daha iyi yetiştirmesi ve daha iyi bakmaları, hatta burada görücüye çıkarken alıcının da satıcınında memnun olması için böyle bir yarışma tertip ettik. Jüri üyelerimiz kurbanlıkların geçişleri sırasında değerlendirmelerini yaptılar. İlk üçe girecek kurbanlıklar gerek büyüklük gerekse güzellik bakımından seçildi" dedi.

"SENEYE DAHA BÜYÜĞÜNÜ GETİRECEĞİM"

Yarışmada iddialı olduğunu belirten Ercan Özdemir, "Kastamonu'dan geldim buraya. Anadolu'dan gelen yerli bir ırk. Rengi siyah olduğu için Karabela taktık adını. Nasip olursa birinciliği almak istiyoruz. İddialıyım" diye konuştu.

Birinci olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Polat isimli kurbanlığın sahibi Ethem Torun da, "Kurbanlığımı belediye başkanımıza sattım. Tebrik ediyorum kendilerini. İddialı olduğumu başında da söylemiştim. Seneye daha büyüğünü getireceğim. Her yıl Samsun'dan çıkıyor birinciler" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi İstanbul Türkiye Samsun Dini Komik - İlginç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title