Haberler

Dünyanın En Güçlü Böceği Hakkari'de Bulundu

Güncelleme:

Nadir olarak bulunan ve ağırlıklarının yaklaşık 30 katını taşıma özelliğiyle dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen tür, Hakkari'de bir evin balkonunda bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir evin balkonunda koruma altında bulunan ve dünyanın en güçlü böceği olarak bilinen gergedan böceği bulundu.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ BÖCEĞİ

Ev sahibi Adil Özdil'in dikkati sayesinde bulunan ve Özdil tarafından araştırılan böceğin, dünyanın en güçlü böceği olduğu öğrenildi. Gergedan böceği koruma altına aldı. Aile bireylerinin sürekli ilgilendiği ve zarar görmemesi için gözlem altında tuttuğu böcekle ilgili açıklamada bulunan ev sahibi Adil Özdil, böceğin özellikle Uzakdoğu ülkelerinde çok prim yapan değerli bir canlı olduğunu öğrendiklerini söyledi.

BALKONDA TIRMANIRKEN GÖRMÜŞLER

"Bu böcek bize sahur vakti misafir olmaya geldi. Balkona tırmanırken gördük. Böceğin ne böceği olduğunu ilk etapta kestiremedik. Şaşırtıcı bir böcek. Daha sonra böceği internet üzerinden araştırınca bunun Asya kıtasında ormanlık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşayan gergedan böceği olduğunu öğrendik."

"Hobi olarak besleyenler varmış. İnternet verilerine göre 90 bin dolar gibi ciddi bir değeri varmış. Biz, bir yönümüzle doğa severiz. İlgilenen üniversiteler olursa iletişime geçmek isteriz. Eğer koruma altında olan bir canlı ise gereği ne ise yapılması lazım. İlgili bilim dalları gelip inceleyebilir. Bir süre bu şekilde korumaya çalışacağız. İlgilenen kimse olmazsa doğal ortamına serbest bırakacağız."

AĞIRLIĞININ 30 KATINI TAŞIYABİLİR

Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan, böceğin fiziksel yapısından dolayı gergedan böceği olarak adlandırıldığını belirtti: "Çok nadir bir tür olmasından dolayı yasa dışı yollarla yurt dışına satışı yapılıyor. Bu nedenle de bu tür koruma altına alınmıştır. Dört santim uzunluğunda ve altı santim genişliğinde olan gergedan böceği, dünyada sadece belirli bölgelerde yaşayabiliyor. Latince adı 'Oryctes Nasicornis' olan gergedan böcekleri, ağırlıklarının yaklaşık 30 katını taşıma özelliğine sahip olduklarından dünyanın en güçlü hayvanı olarak biliniyor. Yüksekova'da bununla karşılaşmamız çok ilginç. Bizim için mutluluk kaynağı olmuştur. Böylesine nadir bir türü tabii ki doğal yaşam alanına bırakmak en doğrusu olacaktır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yüksekova Hakkari Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

JembeyMobil-IOS:

Her pislik olur hakkaride

135
46
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İyide orası zaten hep böcek yuvası hep haşere zaten,bunu haber yapmasanızda olurdu

35
24
yanıtYanıtla
Nedersiniz.mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Manisa ilcelerinde tarlalarda var ondan bizdemi toplasak .

37
18
yanıtYanıtla
Coni Mobil-IOS:

Kürd'ün Böceği Türk'ün böceğini döver

15
40
yanıtYanıtla
WwwwwwwwmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Adiyaman da bundan çokvar koyde gelin alin

46
3
yanıtYanıtla
Kerim66Mobil-IOS:

Bizim memlekette çok var

44
3
yanıtYanıtla
mali maliMobil-IOS:

kürlerde böyledir güçlü

20
20
yanıtYanıtla
Ape Osman Mobil-IOS:

Atatürk'e benziyor

10
29
yanıtYanıtla
Engin avcıMobil-IOS:

Böcekler sadece böcek memleketinde yaşar

9
26
yanıtYanıtla
Sivas 58Mobil-IOS:

Kürtler hakkinda yorum yapan salaklar. Onlar sizin din kardesleriniz!!! Allah bunun hesabini size sorar...

17
8
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title