Haberler

Emniyetten 'Grup Yorum' Eylemine İlişkin Açıklama

Bakırköy’de ‘Grup Yorum’ konserini bahane ederek korsan gösterilere karışan 54 kişinin gözaltına alındığı bildirdi.

Bakırköy'de ' Grup Yorum' konserini bahane ederek korsan gösterilere karışan 54 kişinin gözaltına alındığı bildirdi. Göstericilerin polise molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırı anı ise polis kamerası tarafından görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bakırköy'de Grup Yorum tarafından yapılması planlanan konserin İstanbul Valiliği'nin 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C Maddesi uyarınca uygun görülmediği hatırlatıldı.

Açıklamada, "İstanbul Valiliği'nin aldığı kararı tanımadıklarını beyan eden bazı gruplar, Bakırköy'de eylem yapma çağrısında bulunmuşlardır" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bakırköy ilçesine gelen gruplar barikatlar kurarak tedbir alan görevlilerimize ve çevreye taş, havai fişek ve molotoflarla saldırmıştır. Yapılan tüm ikazlara rağmen kanunsuz eylem yapan gruplara müdahale edilmiş, yapılan müdahalelerde 54 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslardan 65 adet molotof kokteyli ile 16 adet havai fişek bataryası ele geçirilmiştir."

KORSAN EYLEMCİLERE MÜDAHALE POLİS KAMERASINDA

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü, Bakırköy'de yapılması planlanan Grup Yorum konseri için izin verilmemesi üzerine toplanan kalabalığın havai fişekler ve molotoflarla polise saldırması ile ilgili görüntüleri de basına dağıttı. Yaşanan olaylarla ilgili dağıtılan görüntülerde yüzleri kapalı eylemcilerin molotoflar ve taşlarla polise saldırması, çöp konteynerlerinin devrilerek barikat yapılması ve polisin korsan eylemcilere müdahale etmesi görülüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Grup Yorum Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title