Haberler

Emniyet: Savcı Kiraz'ı Şehit Eden Mermiler Teröristlerin Silahından

Güncelleme:

Savcı Kiraz'ın ölümüne neden olan mermilerin teröristlerin silahından çıktığı açıklandı. Kurşunlar teröristlerin kullandığı 7.65 mm çapındaki Fransız onlusundan ateşlendi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüne neden olan mermilerin teröristlerin silahından çıktığı açıklandı. Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, yapılan inceleme sonunda 7.65 mm çapındaki kurşunların teröristlerin kullandığı Fransız onlusu olarak tabir edilen silahtan çıktığı belirlendi.

SAVCI KİRAZ'IN İLK ZİYARETÇİSİ

Önceki gün Adalet Sarayı'nda yaşanan dehşet anlarının ayrıntıları ortaya çıktı. Adliyenin incelenen kamera kayıtlarına göre savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 6'ncı kattaki odasının ilk ziyaretçisi saat 08.39'da Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Şükriye Erden'di. Kamera kayıtlarına göre, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına giren avukat Erden yaptığı kısa görüşmeden sonra ayrıldı.

ÜZERİNDE AVUKAT CÜPPESİ VARDI

Kamera kayıtlarına göre, saat 12.22'de saldırganlardan Şafak Yayla adliye binasına giriş yaptı. Yayla'nın üzerinde avukat cüppesi vardı. Şafak, adliye binasına C Kapısı'ndan avukatların giriş yaptığı bölümden içeri geçti. Diğer saldırgan Bahtiyar Doğruyol'un adliye binasına saat kaçta ve hangi kapıdan girdiği ise henüz netlik kazanmadı.

MÜZAKERECİNİN İLK GÖRÜŞME TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

Teröristlerin savcı Kiraz'ı rehin almasından ve Twitter'da fotoğrafları yayınlamasından kısa bir süre sonra polis olay yerindeydi. Savcı Kiraz'ı rehin alan teröristler ile iletişim kuruldu. Bir süre sonra da İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu'nda görevli başkomiser rütbesindeki müzakereci iletişim kurması için getirildi. Müzakerecinin ilk görüşme talebi teröristler tarafından geri çevrildi.

KURŞUNLAR, TERÖRİSTLERİN SİLAHINDAN

Bu olaydan sonra da saatler süren görüşmeler başladı ve maalesef savcımız akşam satlerinde şehit edildi. Kafaları karıştıran iddialar ortaya atılmaya başlandı. Ancak Emniyet yapılan iddialara son noktayı koydu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüne neden olan mermilerin teröristlerin silahından çıktığı açıklandı. Emniyet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, yapılan inceleme sonunda 7.65 mm çapındaki kurşunların teröristlerin kullandığı Fransız onlusu olarak tabir edilen silahtan çıktığı belirlendi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Mehmet Selim Kiraz Şükriye Erden Şafak Yayla Güncel Haberler

title