Haberler

Emniyet Genel Müdürlüğü Açıklaması

"Daha önce sadece Ankara iliyle sınırlı olan fakülte yüksek okulları alımları, mevcut imkan ve fiziki şartlar zorlanarak üç ilimize çıkarılmış, öğrenci sayısı da yılda ortalama 25'ten 2 bin 500'e çıkarılmış, böylece fırsat eşitliği önceki yıllara göre daha da genişletilmiştir"

Emniyet Genel Müdürlüğünden personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik, daha önce sadece Ankara ile sınırlı olan fakülte yüksek okulları alımlarının, mevcut imkan ve fiziki şartlar zorlanarak üç şehre çıkarıldığı, öğrenci sayısının da yılda ortalama 25'ten 2 bin 500'e çıkarıldığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, basın yayın organlarında "Polis alımlarına sadece 3 ille kısıtlama getirildi, Anadolu'dan polis alımı durduruldu" haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Söz konusu haberler üzerine açıklama yapılması uygun görüldüğü belirtilen açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğünce personel ihtiyacının, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı güvenlik bilimleri fakültesi, polis meslek yüksek okulları, fakülte yüksek okullar ile polis meslek eğitim merkezlerince karşılandığı hatırlatıldı.

Bunlardan güvenlik bilimleri fakültesi, polis meslek yüksek okulları ve polis meslek eğitim merkezlerinin ülke genelinde alım yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1989'da kurulan fakülte yüksek okullarına ise günümüze kadar sadece Ankara'da bulunan devlet üniversitelerinin belirlenen bölümlerinden ve yılda ortalama yalnızca 25 öğrenci alınmıştır. Daha önce sadece Ankara iliyle sınırlı olan fakülte yüksek okulları alımları, mevcut imkan ve fiziki şartlar zorlanarak üç ilimize çıkarılmış, öğrenci sayısı da yılda ortalama 25'ten 2 bin 500'e çıkarılmış, böylece fırsat eşitliği önceki yıllara göre daha da genişletilmiştir. İlk defa 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan devlet üniversitelerinden 2 bin 500 öğrenci alınması planlanmıştır. 25 Eylül-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve İzmir'deki devlet üniversitelerinden 9 bin 400 öğrencimiz fakülte yüksek okullarına başvuruda bulunmuştur. Başvuru yapan öğrencilerin doğum yerleri dikkate alındığında tüm Türkiye'yi yansıttığı görülmektedir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title