Haberler

Emlak Konut Gyo, Yatırımcıları "Emlakdays'14"Te Buluşturdu

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum: "Emlakdays’i bundan böyle her yıl düzenli olarak gerçekleştireceğiz"

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) İstanbul'da düzenlediği "Emlakdays'14", yabancı yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamaya göre, Emlak Konut GYO bünyesinde, 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "Emlakdays '14" etkinliğinde, yerli ve yabancı yatırımcılar İstanbul'da buluştu.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ilk defa bu yıl düzenledikleri etkinliğe yabancı ve Türk yatırımcıların ilgi göstermesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Emlakdays'i bundan böyle her yıl düzenli olarak gerçekleştireceğiz. İstanbul'umuzu diğer ilçelerimizdeki projelerimizle birlikte yatırım yaptığımız bölgeleri yerinde göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Emlak Konut'un yabancı yatırımcının en çok tercih ettiği şirketlerden biri olduğunu hatırlatan Kurum, "Son olarak Dubai fuarında ülkemizi 32 proje ile temsil ettik. Bu projelerin bazıları da Emlak Konut'un hasılat paylaşımı geliştirdiği projelerdir. 2013 yılında satışlarımız 15 bini geçti. Ağustos ayı satış rakamlarımız, bir önceki aya kıyasla 2 kattan fazla arttı.  1 Ocak–31 Ağustos 2014 tarihleri arasında elde edilen toplam gelirimiz ise 2 milyar 555 milyon 92 bin lira olarak hesaplandı. Yılsonu hedefimiz olan 10 bin bağımsız bölüm satış hedefimizi de yakalayacağımızı görüyoruz" açıklamasında bulundu.

"Devam eden projelerin kapsadığı arsa yüzölçümü Monako'dan 4,8 kat daha büyük"

Kurum, Emlak Konut'un varlık ve arsa büyüklüklerine de kıyaslama yaparak, "Henüz üzerinde proje uygulanmayan 9,57 milyon metrekarelik arsa stokuna sahibiz. Devam eden projelerin kapsadığı arsa yüzölçümü ise 2, 79 milyon metrekare olarak Monako'dan 4,8 kat daha büyüklüğe sahip. Emlak Konut projelerinde bugüne dek 13 milyon metreküp beton kullanıldı. Deriner barajı gibi dünyanın 6'ncı büyük barajında kullanılan beton ile 4 tane Deriner barajı yapılabilir. Ayrıca Emlak Konut projelerinde 1,2 milyon kilometre uzunluğunda inşaat demiri kullanıldı. Bu uzunluk Ekvatoru 30 kez sarabildiği gibi Dünya-Ay arası mesafenin de 4 katıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek yıl en az 10 bin konut satmayı hedeflediklerini açıklayan Kurum, satışta hiçbir sıkıntıları olmadığını, ciroyu her zaman yakaladıklarını, amaçlarının projelerini değerleri ile satmak olduğunu ifade etti.

Murat Kurum, yatırımcılara yaptığı sunumda Emlak Konut'un gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsü ve projeleri hakkında da bilgi verdi.

Fuarda, "Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış" raporunda yer alan veriler de ele alındı. Araştırma raporunda gayriimenkul ve konut fiyatlarında gerek Türkiye genelinde, gerekse İstanbul özelinde yaşanan fiyat artışlarının balon oluşturmaktan uzak olduğu ve artışın sağlam temel nedenlere dayandığı ifade edildi.

Toplantıda Türkiye'ye genel bakış ile birlikte konut sektörüne ilişkin eğilimler, Türkiye'de ve dünyada konut fiyatları ve küresel ekonomideki gelişmelerin konut sektörüne etkileri, ayrıntılı grafiklerle ve sayısal verilerle değerlendirildi.

Emlakdays fuarında ilk gün yapılan toplantı ve sunumların yanı sıra Batışehir, My World Europe, Bahçetepe, Kayaşehir, Ispartakule ve Hoşdere projeleri de yerinde ziyaret edildi ve yatırımcılara bilgi verildi. Fuarın ikinci günü de İstinye arsası, Maslak 1453, Maltepe arsası, Sarphan Finans Park, Varyap Meridian ve İstanbul Finans Merkezi şantiye ve örnek daire gezileri yapıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Dubai Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title