Haberler

EMİTT Fuarında, Van Standına Ziyaretçi Akını

Güncelleme:

EMITT, 70 ülkeden 4500 katılımcının katıldığı fuar, Kültür ve Turizm Bakanı'nın da katıldığı törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Bu yıl 17′ncisi düzenlenen, Dünyanın en büyük beşinci Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 70 ülkeden 4500 katılımcının katıldığı fuar, Kültür ve Turizm Bakanı'nın da katıldığı törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Dünya'dan ve Türkiye' den profesyonel turizmcileri buluşturan EMİTT fuarında 12'nci holde yer alan 100 metre kare üzerine kurulu Van standı yine her zamanki gibi yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Van standını ziyaret eden Diğer İllerin Valilerini ve Ziyaretçileri, Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı tarafından karşılandı. Van standını gezen misafirlere Van'ın Tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi vererek Van kahvaltısı ikram edildi.

Bu yıl, ilk kez güzellik iksiri olan ve birçok deri hastalığına iyi geldiği belirtilen 'Vangölü' suyundan Van standına gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere verilerek Vangölü suyu hakkında bilgi verildi. Özel yöntemlerle getirilerek fuar alanında hazırlanan akvaryumun içinde sergilenen İnci Kefalleri ziyaretçilerin ayrı bir ilgi odağı oldu. Ayrıca Fuar da YYÜ Kedievi'nden getirilen Van Kedileri, her zamanki gibi ilgi odağı olmayı başarıyor, Van Kalesinde bulunan Hüsrev Paşa Cami, Vangölü'nde ki Akdamar adasında bulunan Akdamar Kilisesinin Maketleri de ziyaretçilerin ayrı bir ilgi odağı oluyor. Van Oturma Gecesi' ekibinin canlı performansı ile Van yöresinden türkülerle ziyaretçilere müzik ziyafeti sunulan Van standında, Van'nın meşhur kahvaltısı ikram edilerek. Ziyaretçilere Van tanıtım Cd'si, kitap ve broşür hediye edildi.

Geçtiğimiz günlerde Uydu üzerinde Yayın yapmaya başlayan Van TV, Van standından canlı yayın yaparak Van Tanıtım çalışmalarını tüm dünyaya canlı olarak aktardı.

Van TV'nin Canlı Yayınına katılan Vali Karaloğlu, Asırlardır gizli bir hazine gibi saklı kalan, Van'daki tarihi ve kültürel değerlerin açığa çıkarılarak, Türkiye'ye yanı sıra tüm Dünya'ya tanıttıklarını söyledi.

-VAN ARTIK BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Serhat kent Van'ın tanıtım çalışmalarına değinen Vali Karaloğlu, "Van'daki tarihi ve kültürel değerlerin tanıtım atağının bir etabı olan EMİTT fuarına düzenli katılım sağlayarak, Van'daki tarihi ve kültürel değerleri tanıtıyoruz. 7 bin yıllık tarihi olan Van'ın tanıtımında gereken tüm çabalar sarf ediliyor.

Depremden sonra herkesin Van'da hayat bitti, Van kolay kolay eski günlerine geri dönemez dediği bir dönemde, 75 milyon insan Van için bir oldu ve Van bir yıl gibi kısa sürede toparlandı. Van yeniden hayata merhaba dedi. Depremden sonra Van'dan ayrılan insanlar için kimse artık Van'a dönmez dediler, ama Van'a geri dönen insan sayısı yüzde 100'dür. Hatta Van'ın nüfusu yüzde 110 arttı da diye biliriz. Van, bölgenin cazibe merkezi haline geldi. Bundan sonra geçmişe değil geleceğe bakmamız lazım, artık kimse Van'ın önüne engel koymasın, herkes samimi bir şekilde Van'ın geleceği hakkında yardımcı olsun, Van'ın güzelliklerini hep birlikte tüm dünyaya tanıtalım" dedi.

Van Belediyesinin Standını gezen Vali Karaloğlu, beraberinde Kültür Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ile birlikte, başta Hakkari, Muş, Bitlis olmak üzere bir çok ilin standını gezdi. Daha sonra Rescate Otel, Elit World Otel ve Green Park otelinin stantlarını ziyaretti.

Fuar standında Van Valiliği nin öncülüğünde; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, YYÜ Üniversitesi, VATSO, Elit World Otel Rescate Otel, Büyük Urartu Oteli, Tamara Oteli, Akdamar Oteli, Yakut Oteli, Haldi Oteli, Van Asya Fuarcılık, Ayanıs Turizm Seyahat Acentesi, , Old Tuşba Turizm Seyahat Acentesi, Süphan Kahvaltı Salonu, Sütçü Kenan, temsilcileri yer alıyor.

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP Fuar merkezinde, 12'nci holde bulunan Van Standını 27 Ocak Pazar günü akşam saatlerine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gevaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title