Haberler

Emine Erdoğan ve Bakan Fatma Şahin, Siirt Üniversitesi'nde Düzenlenen Panele Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programları kapsamında Siirt'e gelen eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Siirt Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Güneydoğu Anadolu'da Kadının"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programları kapsamında Siirt'e gelen eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Siirt Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Güneydoğu Anadolu'da Kadının Toplumsal Gelişimdeki Rolü" konulu panele katıldı.

Emine Erdoğan panelin açılışında yaptığı konuşmada, kendi memleketinde kurulan bir üniversitede, son derece önemli bulduğu kadının sorununun tartışıldığı bir panele katılmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirterek, ilgililere teşekkür etti. Çocukluklarında ve hatta 15 yıl öncesine kadar birileri Siirt'te üniversite kurulacağını söylese, o zamanlar kimsenin inanmayacağını söyleyen Erdoğan, bugün ise Siirt Üniversitesi'nin gelişeceğine ve Siirt'i eskiden olduğu gibi yine bir ilim merkezine dönüştüreceğine inandığını kaydetti. Son 10 yılda tüm Türkiye'de olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde en büyük yatırımın eğitime yapıldığını vurgulayan Erdoğan, her il ve ilçede yeni okullar, yeni derslikler açıldığını ve eğitimin önündeki engellerin kaldırılması için çok önemli adımlar atıldığını, her ilde bir üniversite kurulduğunu dile getirdi. Şartlı nakit transferi, ücretsiz kitap uygulamasıyla, yurtlarla, kredi ve burslarla eğitimin önündeki tüm mazeretlerin kaldırıldığına dikkat çeken Erdoğan, kendisinin öncülüğünü yaptığı kampanyalarla, kadınların ve kız çocuklarının okulla, eğitimle buluştuğunu aktardı. Erdoğan, "Eğitime yatırım sonuçları orta ve uzun vadede alınır. Eğitime yapılan bu ciddi yatırımlar bugün için çok fazla farkındalık oluşturmayabilir. Ancak orta ve uzun vadede tüm bu okulların, üniversitenin, kampanyaların hem Siirt'i, hem Türkiye'yi köklü şekilde değiştireceğine ben yürekten inanıyorum" dedi.

Geçmişte kızların erken yaşta evlendirildiğini belirten Erdoğan, 14 yaşında evlendirilen bir genç kızın öyküsünü anlattı. Erdoğan, "Geçmişte Siirt'te bir kız çocuğunun önünde çok fazla bir seçenek yoktu. Biraz büyüdüğünde, çocuklukla gençlik arasında bir döneme girdiğinde, hemen bir evlilik telaşı başlıyor, hayatı

dahi tanımayan kızlarımız eş oluyor, anne oluyor, cılız omuzlarına büyük sorumluluk yükleniyordu. Burada gerçekten çok anlamlı, yaşanmış bir hatırayı tekrar sizlerle paylaşmak isterim. İçinde yaşadığımız bölgede, bir mezrada 14 yaşında bir kızımız, yaşlı bir adamla evlendiriliyor. Bir süre sonra bu kızcağız rahatsızlanıyor. Rahatsızlığı geçmeyince onu hastaneye götürmeye karar veriyorlar. Yola kadar uzun bir yürüyüş gerçekleşiyor. Ardından bir minibüse biniliyor ve en yakındaki ilçeye, oradaki hastaneye gidiyor. Kızcağız hayatında ilk kez bir araca binmiş, ilk kez bir ilçe, ilk kez bir hastane görmüş. Dönüşte bir kadın bu kızımıza yaklaşıyor ve neden böyle bir ihtiyarla evlendiğini soruyor. Bu kızımızın verdiği cevap gerçekten çok manidar. Teyze diyor; 'ben dünyanın bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum ki.' İşte bu okullar, bu kampanyalar, kurulan üniversiteler her şeyden önce kızlarımıza, kız çocuklarımıza aslında dünyanın ne kadar büyük bir yer olduğunu anlatıyor. Kız çocuklarımız 12-14 yaşları arasında evlenmenin dışında seçenekler olduğunu bu sayede öğreniyorlar. Bu kızlarımız büyüdüklerinde, iyi bir eğitim aldıklarında onların çocukları çok daha farklı olacaklar. Eğitimli çocukların teşkil ettiği bir toplum ise, dünün toplumundan elbette ki daha farklı olacaktır. Aile baskısını aşan, engelleri geride bırakan, çocuk yaşta evlenmenin dışında bir hayat olduğunu gören kızlarımız inşallah; dünyayı tanıyan, ülkesini tanıyan çocuklar yetiştireceklerdir. Ben çözümün artık çok yakında olduğuna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Panele; Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'nin eşi Fatma Kezban Hatemi, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Dr. Ülfet Görgülü ve Siirt Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir de katıldı. Panelin ardından Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman tarafından Emine Erdoğan'a, Fatih Sultan Mehmed'e olan hayranlığından dolayı Başbakan'a takdim edilmek üzere; Fatih portreli tiftik battaniyeleri ile bakır cezve takımı takdim etti. Bakan Fatma Şahin'e de, üzerine ışık hadisesi işlenmiş tiftik battaniyesi takdim etti. Emine Erdoğan da, panelistlere plaket verdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title