Haberler

Emin Haluk Ayhan : Merkez Bankası Başkanı'nı Döverek Bu Çözüm Çare Değil -1

Emin Haluk Ayhan : Merkez Bankası Başkanı'nı döverek bu çözüm çare değil MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Emin Haluk Ayhan : Merkez Bankası Başkanı'nı döverek bu çözüm çare değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ayhan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın varlığıyla yokluğunun bir olduğunu ifade eden Ayhan, "Cumhurbaşkanı yurt dışındayken alçak perdeden bir şeyler söylüyor. Merkez Bankası yanlış yaptıysa söyle, değilse açıkça taraftar olduğunu söyle. Merkez Bankası Başkanı da yaptığı yanlış değilse 'yaptığım doğru' diye savunması lazım. Merkez Bankası Başkanını döverek bu çözüm çare değil. Bir yerle gayrimeşru ilişkisini yakaladıysan, biliyorsan, sağdan soldan, altından üstünden söyleyerek ifade etme" dedi.

Suriye'deki Süleyman Şah türbesinin yer değişikliği için yapılan Şah Fırat Operasyonunun ricat olduğunu savunarak, "Bu ricatla Türkiye'nin bölgedeki itibar ve caydırıcılığı sıfırlanmıştır. Vatan, millet şuuru sorgulanır hale gelen, sarayın emir eri olarak görev yapanlar Türk milletinin şanlı ordusuna komutanlık yapamaz" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile ilgili neyi kast ediyorsa söylemesi gerektiğini belirterek, "Merkez Bankası Başkanı'nın bir yerle gayrimeşru ilişkisini yakaladıysan, biliyorsan, sağdan soldan, altından üstünden söyleyerek ifade etme. Devlet elinde, kiminle bağlantısı varsa, ne zaman bağlantı kurduysa çıkarın ortaya" dedi.

Politika faizinin yüzde 7,75'ten yüzde 7,50'ye indirilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Başçı'ya söylediklerinin "pespayelik" olduğunu öne süren Ayhan, "Devlet memurlarının nereye bağlı oldukları sorulmaktadır. Devlete, millete bağlı olması kifayet etmemektedir, illaki kendisine bağlı memur istenmektedir" ifadesini kullandı.

Ayhan, Merkez Bankası'nın baskı ve zorlamayla faiz oranını çeyrek puan indirdiğini belirterek, faizin talimatla inmeyeceğini, ekonominin iyi yönetilmesi halinde yüzde 7'nin altına da yüzde 5'e de inebileceğini söyledi.

Ayhan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın varlığıyla yokluğunun bir olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı yurt dışındayken alçak perdeden bir şeyler söylüyor. Merkez Bankası yanlış yaptıysa söyle, değilse açıkça taraftar olduğunu söyle. Merkez Bankası Başkanı da yaptığı yanlış değilse 'yaptığım doğru' diye savunması lazım. Merkez Bankası Başkanını döverek bu çözüm çare değil. Bir yerle gayrimeşru ilişkisini yakaladıysan, biliyorsan, sağdan soldan, altından üstünden söyleyerek ifade etme. Devlet elinde, kiminle bağlantısı varsa, ne zaman bağlantı kurduysa çıkarın ortaya. Neyi kast ediyorsa söylemesi lazım. Babacanın da bu işi net şekilde değerlendirmesi lazım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emin Haluk Ayhan Merkez Bankası Ali Babacan Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title