Haberler

    Emekliye Temmuz'da Ne Kadar Zam Yapılacak, Miktar Belli Gibi

    Güncelleme:

    SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı 4 Temmuz'da belli olacak. Yeni maaşları belli gibi. Zam yüzde 4 olursa, maaşlarda 35 ile 152 lira arasında artış yaşanacak.

    Tüm emeklilerin maaşı Temmuz'da değişecek. Memur emeklileri toplu sözleşme kapsamında yüzde 5 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri ise enflasyon farkı alıp almayacağını öğrenmek için 4 Temmuz'u bekliyor. Bu tarihte açıklanacak enflasyon verileriyle her şey netleşecek.

    YÜZDE 4 GÜÇLÜ İHTİMAL

    Ancak ilk 5 aylık enflasyon verileri, ipuçlarını veriyor. Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 3.15 çıktı. Bunun üzerine Haziran enflasyonu eklenecek. Takvim'in haberine göre, uzmanlar bu veri ışığında, ilk 6 aylık enflasyonun yani emeklilerin zammının yüzde 4 civarında çıkma ihtimalini yüksek buluyor. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 4 çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı 35 ile 152 lira arasında artacak...


    EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 909 LİRA

    En düşük emekli aylığı halen 874 lira 19 kuruş. Eğer Temmuz artışı yüzde 4 olursa, bu maaş 34 lira 96 kuruş artışla 909 lira 15 kuruşa çıkacak. Şu an 3 bin 814 lira olan en yüksek maaş da bu durumda 3 bin 966 liraya ulaşacak. Bu maaşta yüzde 4'lük zamla 152 lira yükselme yaşanacak. Öte yandan memur emeklilerinin Temmuz'da enflasyon farkı alabilmesi için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 6'yı aşması gerekiyor.


    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Bağ Kur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (18)

    EGO EMEKLİSİ:

    7 HAZİRAN I UNUTULAR AMA SECİM GELİR OZAMAN GÖRÜŞÜRÜZ GERCİ BUMİLETE MÜSTEHAK COK VERMİŞLER BİRAZINI KESİN

    21
    0
    yanıtYanıtla
    cin ali:

    allah bereket versin devletimize zeval gelmesin bizim türk milleti arpa bol gelince azar

    3
    9
    yanıtYanıtla
    samed:

    3000 tl maaş verse yinede millet şikayet eder. Aklı ekonomiğe ermeyen sussun lütfen.

    1
    8
    yanıtYanıtla
    samed:

    Madem bana inanmıyorsun, o zaman kendin hesapla bakalım. Senin eski maaşını bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Ama adım gibi eminim ki emekli sigortaya yatırdığın paraları ya 10 sene içinde geri kazacaksın, yada çoktan geri kazandın. Ekonomikten bir şey anlamadığınız halde şikayetçisiniz. Mantıklı ve dürüst olmak AKP yalakalıkla alakası yok, senin aklın ermiyor o kadar! Emeklilere verilen maaşlar fazla bile! Yoksa tavsiye edebileceğin alternativ bir sistemin var mı? Varsa söyle de duyalım!

    yanıt0
    yanıt0
    sumeyye:

    Ne yapalim sarayin aylik dogalgaz gideri 1 milyon. .

    5
    3
    yanıtYanıtla
    ALİ:

    SAYIN VEKİLLER 1. 200 TL İLE 4 KİŞİLİK BİR AİLEYİ KİRA, GIDA, ELEK, SU, YAKIT GİYİM, BİRDE OKUYAN ÇOCUĞUNUZ VARSA BU EMEKLİ MAAŞININ HARCAMASINI BUYURUN SİZ YAPIN.

    6
    0
    yanıtYanıtla
    samed:

    Çocuğun varsa neden emekli oluyorsun ki? Dünyanın neresinde 40 ila 50 yaşından sonra emekli olunur ki?

    yanıt0
    yanıt1
    balatlı turgay...:

    gidin gene banka kapılaında ağlamaya devam edin oooooohhhhhhh olsunnnnnnnn

    4
    2
    yanıtYanıtla
    almanyalI:

    Bu pislik sigortaci ve bankacilara verdigimiz faizleri emeklilere verebilseydik, her emekli kral gibi yasardi.

    5
    0
    yanıtYanıtla
    39 TRAKYALI:

    saraylıya elektrik parasıolsun zehir zııkım olsun

    3
    2
    yanıtYanıtla
    Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title