Haberler

Emeklinin Zamlı Maaşı Belli Oluyor

Güncelleme:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı, pazartesi belli oluyor. Zam yüzde 4 olursa, maaşlarda 152 liraya varan artış olacak.

9 Milyona yakın SSK ve Bağ- Kur emeklisi, Temmuz zammı için gün sayıyor. Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz artışının oranını Pazartesi günü öğrenecek. İlk 6 aylık enflasyon rakamı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı olacak. Belirlenen artış bu ayki maaşlarına yansıtılacak ve emekliler maaşlarını ödeme günlerinde zamlı olarak alacak.

Emeklilerin meraklı bekleyişi sürerken; İlk 5 aylık enflasyon yüzde 3.15 çıktığı için, uzmanların tahminleri 'SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4 civarında zam'da yoğunlaşıyor.

TAHMİNLER NE DİYOR?

İlk 6 aylık enflasyonun yüzde 4 olarak gerçekleşmesi halinde, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu ay maaşında 35 ile 152 lira arasında artış yaşanacak. Halen en düşük maaş 874 lira 19 kuruş seviyesinde bulunuyor. Temmuz artışı yüzde 4 çıkarsa, bu maaş 34 lira 96 kuruş yükselerek 909 lira 15 kuruşa çıkacak. SSK ve Bağ- Kur emeklileri arasında en yüksek maaş ise halen 3 bin 814 lira. Temmuz zammı yüzde 4 çıkarsa, bu maaş 152 lira artışla 3 bin 966 liraya ulaşacak.



MEMURA EN AZ BİN 701 TL

Memurlar ve memur emeklilerinin Temmuz zammı ise belli. Maaşlara yüzde 5 artış yansıtılıyor. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var, ancak ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6'yı aşarsa. Yüzde 5'lik toplu sözleşme zammı, en düşük memur emeklisi aylığını bin 620 liradan bin 701 liraya yükseltti. (Kaynak:Star)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bağ Kur Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

salak koyunlara:

Bence aç kalın, enflasyon yesin sizi, sizi anca açlık akılandıracak.

16
0
yanıtYanıtla
DAVUT:

RUM UN MAAŞI 32 BİN TL . BAŞBAKANIN MAAŞI 20 BİN TL VEKİL MAAŞI 17 BİN TL. BİDE BUNLAR ÇARPMADAN NORMAL MAAŞI. FAKİR HALKA GELİNCE ASGARİ ÜCRET 1300 EMEKLİ MAAŞI 1040 EN DÜŞÜĞÜ AMA O YOL YAPTI HÜLOGGGGG :)

16
0
yanıtYanıtla
AÇ KALMIŞ BİR EMEKLİ:

BU MAAŞLAR GÜNCEL DEĞİL. . DAHA ÖNCELERİ MEMURLAR VE EMEKLİLER MAAŞ ZAMMIYLA KAT YAT ALIYORDU! ŞİMDİ BU ZAMLA ÖZEL UÇAK ALIRLAR. . YANİ HALK AÇ, SEFİL-VEKİLLERİ SAHTE KEFİL. .

14
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınemekli:

ak trollar herşeyi yazıyorsunu zşimdi soruyorum eliniiz vicdanınız akoyun enflasyon yüzde3. 15mi kıvırmadan söyleyin

13
0
yanıtYanıtla
Mehmet Sezai:

İfadeye bak:''Emekli zammı belli oldu'' akabinden yüzde 4 olursa. Hani ''belli oldu. '' dediniz. Daha bu şart edatı neyin nesi oluyor?

9
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ZAM KİM İSTİYOR MUHALEFET HER BAYRAM BİRER MAŞŞ İKRAMİYE DEDİ AMA ONLAR İSTEMEDİ DEMEKKİ HERKSE HALİNDEN MEMNUN ZAMMA GEREK YOK BENCE

10
0
yanıtYanıtla
ö:

Her şeye zam yapıp fazlasıyla geri aldılar zam kandırmaca. . . Kendileri ve aileleri için, getirilen hakları araştırın M. LLET NE ZAMAN UYANACAKSINIZ kalk ve üzerindeki ölü topragını silkele. . . SURİYELİLER VATANDAŞLIGA ALINACAKMIŞ ÜLKESİNDEN KAÇANDAN BİZE HAYIR GELİR Mİ -YAZIK OY DEVŞİRME UGRUNA ÜLKE ELDEN GİDİYOR UYU HALKIM UYU

9
0
yanıtYanıtla
AKP KÖPRÜ ALTINDA SİZİ BEKLİYOR:

BUGÜN YARIN DİYE DİYE SEÇİM VAATLERİNDEN İKİ YIL GEÇTİ YENİ SEÇİM VAATLERİNE AZ KALDI SIKIN AK POPOLARINIZI ABDESTLİ KAPİTALİST PARTİSİ HAÇLININ BOP-ÇUSU AKP-LİLER KÖPRÜ ALTLARINDA YOL KENARINDA SİZİ DÜZMEK İÇİN YENİ YOLLAR KÖPRÜLER YAPACAK

8
1
yanıtYanıtla
CAN:

3990 tl emekli maaşı alan tc vatandaşıda 1050 tl alan tc vatandaşı değil mi haksızlık ve adaletsizlik bu değil mi şimdi hani adaleti kalkınma partisi adaletin bu kadarm mı

7
1
yanıtYanıtla
wx @:

Bu ne biçim ADALET fazla alana fazla zam-az alana az zam :böyle adalet olurmu AKP nin adalet anlayışı bu. hanıya seçim meydanlarında maaşlar dengeleneçektı, bu adaletli maaş zammı kendi yandaşlarına yaramakta. PEKİ NE OLUYORDA BU AZ MAAŞ ALANLARA BUNLARDAN HESAP SORMUYOR, , , , , , , ÇÜNKÜ TOPLUMDA KORKU HAKİM, SÖZ SÖYLEYEN HEMEN HAKİMİN KARŞISINDA OLUYOR. Haksızlıkların karşısında susan dilsiz şeytandır, DİNİMİZİN EMRİ.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title