Haberler

Emeklinin Zam Sistemi Değişiyor! Her Emekliye Farklı Zam Geliyor

Güncelleme:

Her emekliye farklı zam masada. Sisteme göre; emeklilerin zammında yaş ve geçim durumu en önemli kriter olacak. Yaşlı ve geçim sıkıntısı çeken emekliler, yüzde 100 zam alabilecek.

11 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren önemli bir çalışma yapılıyor. Emeklilerin zam sisteminde değişiklik gündemde. Üzerinde çalışılan yeni sisteme göre; emeklilerin maaş zammında yaş ve geçim durumu en önemli kriter olacak.

YAŞLI EMEKLİYE YÜKSEK ZAM

Yaşlı emekliye daha yüksek oranlı zam verilebilecek. Hem yaşlı hem geçim sıkıntısı çeken emekliler, en yüksek artışı alabilecek. Bakıma muhtaç hale gelmiş ve geçim sıkıntısı yaşayan, örneğin; 80 yaş ve üzerindeki emeklilere yüzde 100 zam yapılabilecek.

HER EMEKLİYE FARKLI MUAMELE

Takvim'deki habere göre; 80 yaşında bin 100 lira aylığı olan bir emekliye 2 bin 200 lira maaş verilebilecek. Hem geçim hem de yaşlılık kaynaklı bakım sıkıntısı çeken 75-80 yaş arasındaki emeklilere, 80 yaş üzerine yapılacak zamdan biraz daha az ama yine de 50 yaş emekli zam oranından çok daha yüksek zam verilmesinin yolu açılacak.

MİRASÇIYA MAAŞ

Yeni sistem hayata geçerse, halen çalışan veya çalışma çağında bulunan emeklilere ise daha stabil oranda zamlar söz konusu olacak. Yaşlı emeklinin vefatı halinde yüksek ücreti varislerine kalmayacak. Varislerin alacağı emekli maaşı eski sistemde hesaplanan 'asıl maaş' ile sınırlı olacak. Sistem hayata geçerse, tüm emeklilerin maaş zammı farklı olacak.

MEVCUT SİSTEM NASIL?

Mevcut sistemde; SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Memur emeklilerinin maaşları ise toplu sözleşmede belirlenen oran kadar artırılıyor. Hükümet, hem geçen yıl hem de bu yıl ekstra zam düzenlemeleri yaparak emeklilerin gelirinde önemli artışlar olmasını sağladı. Hem SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem de memur emeklileri seyyanen zamlar aldı. Bağ-Kur emeklilerinin de kesintileri kaldırıldı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bağ Kur Memur Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (48)

ramazan:

asgari ücretliye 1300 tl zam verip bir şekline uydurup geri almayı planlayan akp şimdi de emekliye bu tarifeyi uygulamayı düşünüyor galiba, fazla verecegi emekli yandaş olacak , maaşından kesinti yapacagı emeklilerde öpecegi emekliler olacak şimdiden zemin hazırlıgındalar, ama vekillere gelince ayrım yok herkese bir gecede gereginden fazla ca zam anında görüntü ye babam ye , harama olsun allah yedirmesin çocuklarından çıksın inşallah.

3
7
yanıtYanıtla
veli can:

hükümet napsın her evde en az ikiemekli var ne para pul yeter parayıalınça bereket versin her zamamşükür ne gençler var işi güçü yok

3
6
yanıtYanıtla
DOĞRUSU BU:

EMEKLİLİK MAAŞI , KİŞİNİN ÖDEDİĞİ PRİMLER SAYESİNDE KAZANDIĞI BİR HAKTIR. . . . KİMSENİN BABASININ HAYRINA VERDİĞİ BİR PARA VEYA BİR SADAKA DEĞİLDİR. . . ZAMMI BELİRLEMEKTE KİŞİLERİN İSTEĞİNE VEYA KAFASINA GÖRE YAPILAMAZ. . .

7
1
yanıtYanıtla
BEN BIR GARIP EMEKLIYIM:

AMA YAPIILER. . NE YAPAK OLELIM OZAMANM!!

yanıt0
yanıt0
AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ.:

KİMİNE 1 TL ZAM KİMİNE 35 000 TL ZAM . MESELA VEKİLLERE

6
2
yanıtYanıtla
Bu çok büyük bir haksızlık:

İşe girdiğimde devlet bana 25 yıl çalışıp emekli olabilirsin dedi ve benimle sözleşme imzaladı. 10 yıl çalıştıktan sonra bana diyor ki 25 senede değil 40 senede emekli olacaksın. Bunu baştan söyleseydin ben sözleşme imzalamazdım. Yaptığımız sözleşmeye ben uyuyorum devlet uymuyor. Sözleşmemize rağmen ben çıkıp 25 yılda değil 15 yılda emekli olacağım dersem devlet bunu kabul eder mi ?

7
1
yanıtYanıtla
T.BEYAZTAŞ.:

OLMASI GEREKEN ASLINDA AMA BOŞ SİYASİ YALAN ADİ SİYASETCİLER ÖNCE KENDİ BELEŞ EMEKLİ MAAŞLARINI DÜŞÜNÜRLER.

8
0
yanıtYanıtla
rıfkı:

hırsızlar yine bi kılıf peşinde

5
2
yanıtYanıtla
hak adalet bu mu:

Şu anki kanuna göre 40 yaşında işe giren kişi 25 yıl çalışarak 65 yaşında emekli olurken; 20 yaşında işe giren kişi ise 45 yıl çalışarak 65 yaşında emekli oluyor. İkisi de 65 yaşında emekli oluyor ama biri 25 yıl diğeri 45 yıl çalışıyor bu mu adalet ? Emeklilik yaşa değil çalıştığı yıla göre olmalıdır.

6
0
yanıtYanıtla
soyguna son verin:

Vergi adı altında petrolden elektriğe, motorlu taşıtlar vergisine, emlak vergisine, gelir vergisine kadar her alanda, iğneden ipliğe devlet soygunu var. Tapuda her işlemden yüzde 4 vergi alınıyor. Sanki devlet benim malıma ortakmış gibi pay alıyor. Bu vergi falan değil düpe düz soygun.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title