Haberler

Emekli Öğretmene "Suikastçı" İhbarı

Emekli Öğretmen Mustafa Karaçiftçi, 'Başbakan'a Suikast Düzenleyeceği' İddiasıyla Gözaltına Alındı.

Üniversitede iki çocuk okutan emekli öğretmen Mustafa Karaçiftçi, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'ta Konya'ya geleceği gün 'Başbakan'a suikast düzenleyeceği' iddiasıyla gözaltına alındı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'a Konya'da suikast yapacağına ilişkin ihbar telefonları üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan emekli öğretmen Mustafa Karaçiftçi, yaşadıklarını anlattı. Karaçiftçi, "İnanın Başbakan'ın o gün Konya'ya geleceğini bile bilmiyordum. Kendimi Emniyet'te, Cumhuriyet Savcısı'nın karşısında, mahkemede görünce artık psikolojim bozuldu" dedi.

 

Hem Konya, hem Nevşehir Emniyeti'ne

Erdoğan'ın Konya'ya geleceği 17 Aralık'ta saat 09.55'de Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayan bir kişi, Mustafa Karaçiftçi'nin Başbakan'a suikast yapacağı ihbarında bulundu. Aynı gün Konya Emniyet Müdürlüğü'nü saat 11.15'de telefonla arayan ve adını vermeyen bir erkek, Mustafa Karaçiftçi'nin arkadaşlarıyla kendi aralarında konuşurken "Konya'ya gelecek olan Başbakanı öldürüp işini bitireceğim" dediğini öne sürdü.

 

Aynı konuda hem Nevşehir, hem Konya Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbar üzerine Mustafa Karaçiftçi'nin evine baskın düzenlendi. Polislerin eve gelmesi üzerine uyanan Çiftçi'ye "Başbakanı öldürüp işini bitireceğim" dediği için gözaltına alındığı söylendi. Karaçiftçi, Konya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

"Böyle bir şey mümkün değil"

Hakkındaki iddiaları Emniyet ve Cumhuriyet Savcısı'nın sorgusunda kabul etmeyen ve "Böyle bir şey asla mümkün değil" diyen Mustafa Karaçiftçi, mahkemede de şunları söyledi:

"Ben emekli öğretmenim. Eşim de resim öğretmeni ve ressamdır. Oğlum tıp fakültesinde, kızım mühendislik fakültesinde okuyor. İki çocuk okuttuğumuz için geçimini güçlükle sağlayan insanım. Benim suikastle ne işim olabilir? Ayrıca Başbakan'ın Konya'ya geleceğinden bile haberim yok. İhbarda belirtilen eylemi gerçekleştirmem de mümkün değil. Ben yurdunu, vatanını, Atatürk'ü seven bir insanım. Suikastçılıkla işim olmaz."

 

"Beni ancak Başbakan rahatlatır"

Mahkeme tarafından serbest bırakılan Karaçiftçi, yaşadığı olayı Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü yetkililerine anlattı. Onların durumu mektupla bildirmesi isteği üzerine Başbakan'a mektup yazan Karaçiftçi, "Beni ancak Başbakan'ın araması rahatlatır. Psikolojim bozuldu. Çocuklarımın başırna bir şey gelmesinden korkar oldum. Suikastçı diye götürülmem rüyalarıma giriyor" dedi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title