Haberler

Emekli Bankacının Katiline Müebbet, Eşine Beraat

Güncelleme:

Adana'da bir ayağı engelli Erdal Duru'yu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Murat Vural müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da bir ayağı engelli emekli bankacı 54 yaşındaki Erdal Duru'yu başını banyo musluğuna vurup, boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık 28 yaşındaki Murat Vural müebbet hapis cezasına çarptırıldı, yardım ettiği ileri sürülen ölenin eşi 43 yaşındaki Emine Duru ise beraat etti.

Olay, 8 Nisan 2013'de, merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Emine- Erdal Duru çifti yaklaşık 10 yıl önce tatil için gittikleri Yumurtalık İlçesi'nde çay bahçesi işleten bekar Murat Vural ile tanıştı. Ardından da Emine Duru ile Murat Vural çay bahçesinin yanına hediyelik eşya standı kurarak ortak iş yapmaya başladı. Yaz sezonu bitince de hediyelik eşya satışına Adana'daki pazarlarda devam ettiler. Vural, Adana'da iş yaparken Duru ailesinin evinde kalmaya başladı.

SİGARA İÇME YÜZÜNDEN TARTIŞTILAR

Murat Vural ile Erdal Duru arasında evde sigara içme yüzünden sürekli tartışma yaşanmaya başladı. Olay günü Vural kahvaltıdan sonra yine evde sigara içti. Çıkan tartışmanın ardından banyoya giren Duru, dengesini kaybedip düşünce Vural'dan yardım istedi.

Vural, iddiaya göre, Duru'nun önce kafasını musluğa vurdu, ardından da lifle boğarak öldürdü. Eve gelen Emine Duru eşinin banyoda cansız yattığını görünce polise haber verdi. Cinayet şüphelisi olarak Murat Vural ile aralarında ilişki olduğu iddia edilen Duru'nun eşi Emine Duru gözaltına alındı. Katil zanlısı, kadınla ilişkisinin olduğunu kabul etmezken, Emine Duru ise birkaç kez ilişkiye girdiklerini ancak aralarında duygusal bir bağ olmadığını anlattı.

DAVA AÇILDI

Tutuklanan Murat Vural hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, serbest bırakılan Emine Duru hakkında ise 'kasten öldürme yardım' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Vural, "Polisteki ifademde 'kafasını musluğa vurdum, ardından da lifle boğdum' diye bir şey söylemedim. Sonra bana bu ifadeyi okuyup 'Adliyede aynısını söylemezsen 2 kat ceza alırsın' dediler. Ben sadece bana küfrettiği için boğazından tutup, itekledim. Lifi boğazına bastım demedim. Hala olayın şokunu yaşıyorum. Can aldım fakat bilerek yapmadım. Kesinlikle eşiyle cinsel ilişkiye girmedim"dedi.

Emine Duru ise "Polis bana 'Murat böyle söyledi. Sen de böyle ifade vermezsen seni suçlu bulurlar' dedikleri için cinsel ilişkiye girdiğimizi söyledim. Aramızda bir ilişki olmadı. Ayrıca suçlamaları kabul etmiyorum" diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, sanık Murat Vural'ı müebbet hapis cezasına çaptırdı, Emine Duru ise beraat etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yumurtalık Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title