Haberler

Emekli Adam Bahçesinde Yetiştirdiği Kabağı Yiyince Öldü

Güncelleme:

Almanya'da 79 yaşındaki emekli adam, evinin bahçesinde yetiştirdiği dolmalık kabağı yiyince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin 50 bin nüfuslu Heidenheim kasabasında yaşayan 79 yaşındaki emekli adam yetiştirdiği dolmalık kabağı yiyince hayatını kaybetti.

ZEHİRLENEREK HAYATINI KAYBETTİ

İki hafta önce kendi bahçesinde yetiştirdiği dolmalık kabağı yiyen emekli adam karın, mide, bağırsak rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yaşlı emekli ve 72 yaşındaki eşi kabak yemeğini yedikten sonra acımsı bir tat hissettiklerini buna rağmen yemeği yediklerini söylediler. Hastanede zehirlendikleri öğrenilen çiftin eşi kurtulurken kocası hayatını kaybetti.

"ACI TAT ALIYORSANIZ YEMEYİN"

Hastane yetkilileri yaşlı çiftin kabakta bulunan bileşik madde 'Cucurbitacin'in zehirlenmeye yol açtığını söyledi. Baden Württemberg eyaleti Bahçıvanlar Derneği kabak, salatalık, karpuz, kavun gibi sebze, meyvelerde dikkatli olunması acı tat hissedildiğinde yenilmemesini istediler.

TAZE SATIN ALINMASI ÖNERİLİYOR

Offenburg Bahçıvanlar Başkanı İngrid Bülow, Hohenheim Üniversitesi Tarımcılık Öğretim Üyesi Judith Pfenning, özellikle kabak yetiştirmek isteyenlerin eski kabak tohumu kullanmaması, tohumda hem dişi, hem erkek organın bir arada olması ekilen yerde çiçek ve başka bitki döllenmesi tohumun kimyasını bozduğuna dikkat çekti. Bahçıvanların kabak tohumunu kendilerinin yetiştirmemesi, tohumu dışarıdan taze satın almaları tavsiye edildi.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Almanya Yaşam Haberler

500

Yorumlar (22)

POYRAZ:

HER ÖLÜMÜN Bİ SEBEBİ VARDIR. BUDA GABAKTAN.

16
0
yanıtYanıtla
bekri:

Eeee demir almak vakti geldiyse bu limandan bahane kabaktan.

7
0
yanıtYanıtla
Deli Bekir:

Baska birseyden zehirlenmislerdir, kabak degildir. . . haber biraz sallama olmus. . .

4
2
yanıtYanıtla
kütahya:

Yıllarca kabak bmya vs. . . yetiştirdik. Yok böyle bişey. Benim çocukluğumda salatalıklar yüzde 50 oranında zehir gibi acı çıkardı hepsini atar yenisini alırdık acı çıkar diye korkardık. Ama icabında az da olsa bir iki kere ısırıp sonra vaz geçerdik. Yani tek tek kontrol dip gerekirse hepsini atardık. Kimseciklerde ölmedi. Kayısı çekirdeklerini kıra kıra büyüdük Hiç mi acı çıkmadı? Bu haber boş. Toprakta zararlı madde vardır.

6
0
yanıtYanıtla
hüseyin:

zehirli kabak ilk defa duydum 60 yaşındayım

4
0
yanıtYanıtla
kütahya:

Mutlaka toprakta kimyasal madde birikimi vardır. Yıllarca bahçemizde kendi kabağımızı yetiştirdik, Keşki o güzel günlere geri dönülse. Zaaten tüm tohumlar dışardan alınıyor. Tek tük tohumluk kalmış, onları da kullanmayın deniyor. Bazı bitkiler vardır ki toprağın kimyasalını çeker Mesela lahana. , ama kabak değil.

3
1
yanıtYanıtla
kabak kabak tadi verecek:

buna baska sey vermis , oda dayanamamis olmus yazik

3
0
yanıtYanıtla
arsiz:

one la baskasindan alsada olecekmis kabak zehirliymis

3
0
yanıtYanıtla
8ornovali:

kabaktan zehirlenenlerin ailesine yardım derneği için başvurumu yaptım

1
2
yanıtYanıtla
adan@01Mobil-ANDROID:

motoru zaten bozulmuş adamın

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title