Haberler

Elvan: "Milletimiz Ne Derse O Olacak"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Milletimiz ne derse o olacak.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Milletimiz ne derse o olacak. Almanya'nın, Hollanda'nın ne dediği beni hiç ilgilendirmez. Hadi işinize bakın kardeşim. Biz yolumuza devam ediyoruz. Sizin güçlü desteğiniz sürdüğü müddetçe hele hele 16 Nisan'da o güçlü zaferi birlikte kutladığımız zaman Türkiye'nin önü daha da açılacak. Türkiye daha hızlı büyüyecektir, daha hızlı kalkınacaktır." dedi.

Bir takım ziyaretler için Karaman'a gelen Bakan Elvan, AK Parti İl Başkanılığını ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Elvan, Türk milletinin aslında istiklaline aşık bir millet olduğunu söyledi.

"Milletimiz gerçekten tek vatan, tek bayrak. 80 milyonluk millet olarak, tek ülke olarak, adı Türkiye Cumhuriyeti olan tek devlet olarak hep birlikte birliğimizi, dirliğimizi bozdurmadan yolumuza devam edeceğiz." diyen Elvan, "Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti devletimizi daha güçlü yapmak istiyorsak, ülke olarak kendi kararımızı kendimizin vermesine de devam etmek istiyorsak, birilerinin vesayeti altında asla yaşamak istemiyorsak, bu birliğimize bu dirliğimize bu dayanışmamıza ve sizin o güçlü desteğinize ihtiyacımız var. Sizin desteğiniz sürdüğü müddetçe, bizde Allah'ın izniyle korkmadan dimdik ayakta duracağız." diye konuştu.

Elvan, 16 Nisan'da Türkiye için son derece kritik bir referandumun gerçekleştirileceğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Almanya, Hollanda bakıyorsunuz diyorlar ki 'hayır için kampanya yapacaksan gel'. Ama evet için kampanya yapacaksan biz size müsaade etmiyoruz. Nerede kaldı demokrasi? Nerede kaldı insan hakları? Bunlar demokratlıktan bahsediyorlar. Siz önce demokrasiyi kendi içinizde yaşayın. Demokrasiyi kendi ülkenizde yaşatmaya çalışın. Bırakın Türkiye'ye hesap sormayı. Niye bunlar böyle oldu? Çünkü Türkiye ve AK Parti hükümetleri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu milletin hayrına olan kararları verdi. Birilerinin vesayeti altında karar vermedi. Çünkü hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız hem hükümetimiz şunu söyledi: 'Evet bu millet bize oy verdi. Bu millet beni Cumhurbaşkanı yaptı. Bu millet beni Başbakan yaptı. Milletin derdiyle dertlenmek benim birinci vazifem' dedi. 'Milletin sorunu neyse o sorunu çözmek benim birinci vazifem' dedi. İşte bundan rahatsız oldular. Milletin dertleriyle dertlenmemizi istemiyorlar. ya ne istiyorlar? Bir takım vesayet odakları memleket hayrına olmayan birilerinin hayrına olan işleri yapmamızı istiyorlar. Biz bunu yapmadık."

Kimseden korkmadıklarını ve milletin emrinde olduklarını vurgulayan Elvan, "Milletimiz ne derse o olacak. Almanya'nın, Hollanda'nın ne dediği beni hiç ilgilendirmez. Hadi işinize bakın kardeşim. Biz yolumuza devam ediyoruz. Sizin güçlü desteğiniz sürdüğü müddetçe hele hele 16 Nisan'da o güçlü zaferi birlikte kutladığımız zaman Türkiye'nin önü daha da açılacak. Türkiye daha hızlı büyüyecektir, daha hızlı kalkınacaktır." ifadesini kullandı.

Yunus Emre Caddesi ve İsmet Paşa Caddesi'nde esnafı ziyaret eden ve vatandaşlarla bir araya gelen Elvan, daha sonra Hatuniye Medresesi'nde 48 sivil toplum örgütü tarafından kurulan "Evet Platformu" üyelerini ziyaret etti.

Elvan, sadece 2016 yılına bakıldığında 15 Temmuz darbe girişiminin tek başına ülkenin geleceğinin ne kadar büyük tehdit altında olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin işgal edilmek istendiğini aktaran Elvan, "Türkiye'yi birilerine teslim etmek istemişlerdir. Bu milletin sesini, gözünü, kulağını tüm uzuvlarını hiçe sayarak bu ülkeyi ortadan kaldırmak istemişlerdir. İşin özeti budur ama 15 Temmuz gecesi 81 vilayetimizde milletimiz ayağa kalktı. Kimsenin vesayeti altında olmayız dedi." diye konuştu.

16 Nisan'da yeni bir dönemece girileceğini vurgulayan Elvan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar zorluklarla karşılaştık ama hepsini teker teker aştık ama şu 16 Nisan'daki referandum, inanın Türkiye'nin geleceği için milli iradenin tam anlamıyla tecelli edebilmesi için, mutlaka ama mutlaka Türkiye'nin bu milleti evet diyerek Türkiye'nin önünü açması gerekiyor. Avrupa'da, yurt dışında Türkiye'nin aleyhine yönelik yürütülen kampanyaları görüyorsunuz. PKK terör örgütü, FETÖ yapılanması Avrupa'nın her ülkesinde 'hayır' kampanyası yapabiliyor. Her türlü, ülkemize karşı kampanyaları yürütebiliyor, o ülkelerin liderleri o ülkenin yöneticileri ağızlarını açıp hiçbir şey söylemiyorlar. Cumhurbaşkanımız hem de video konferansla Avrupa'daki vatandaşlarımıza seslenmek istediğinde, Bakanlarımız Avrupa'ya gidip oradaki kardeşleriyle buluşmak istediğinde 'Hayır biz sizin onlarla buluşmanızı istemiyoruz' diyorlar. Şu faşizan tavra bakın, şu antidemokratik tavra bakın. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar göreceksiniz Avrupa'daki kardeşlerimiz 'evet' mührünü basarak en büyük dersi o ülkenin yöneticilerine verecekler."

Bakan Elvan dana sonra bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları ile bir araya geldi. Etkinliklere AK Parti Karaman milletvekilleri Recep Şeker ve Recep Konuk da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title