Haberler

Ellen Burstyn, Filmini İlk Kez Altın Portakal'da İzledi

Güncelleme:

Oscar ödüllü efsanevi aktris Ellen Burstyn, son filmini ilk kez Antalyalı sinemaseverlerle birlikte izledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ve Elif Dağdeviren'in direktörlüğünde gerçekleştirilen 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin onur konuklarından, Oscarlı oyuncu Ellen Burstyn, yeni filmini ilk kez Antalyalı sinemaseverlerle izledi.

Rachid Bouchareb'in yönettiği "Düşmanın Yolu" (Two Men In Town) filminin, MİGROS AVM'deki gösterimine katılan Burstyn, daha sonra festivalin Uluslararası Program Direktörü Nesim Bencoya moderatörlüğünde seyircilerden gelen soruları cevaplandırdı.

"Filmin final versiyonunu ben de sizler gibi ilk defa izledim" diyen Burstyn, güçlü oyunculuğunun sırrının sorulması üzerine ise şu cevabı verdi:

"Rol yaptığım an karakter ne hissederse ben de o hissi fazlasıyla yaşarım. Bence izleyiciler ile bağ kurmadaki en doğru yol bu. Aktör veya aktris ile izleyici arasındaki ilişkiyi kurmanın tek yolu 'empati'dir"

Ancak efsanevî oyuncu, filmde kendisini izlediğinde empatinin bitip yabancılaşmanın başladığını dile getirdi:

"Ben filmi izlediğim zaman artık oyuncu olmaktan çıkıyorum, izleyici oluyorum. O zamanda izleyicinin hislerini paylaşıyorum ve ne mutlu ki hislerimde de doğru çıkarak doğru oynadığımın farkına varıyorum"

6 kez Oscar'a, 7 kez Altın Küre'ye aday gösterilmiş ve birer kez Oscar ve Altın Küre'yi kucaklayan Ellen Burstyn, "Alice Artık Burada Yaşamıyor" (Alice Doesn't Live Here Anymore), "Şeytan" (The Exorcist) ve "Bir Rüya İçin Ağıt" (Requiem for a Dream) filmlerindeki rolleriyle hafızalarda yer etti.

Hollywood'un efsane isimlerinden Burnstyn, son olarak "Memento" ve "Inception" filmleriyle sinemada kendine has bir yer edinen yönetmen Christopher Nolan'ın son filmi "Yıldızlararası"nda rol aldı. Film, önümüzdeki aylarda Türkiye'de de vizyona girecek. Burstyn, festival kapsamında 12 Ekim saat 14:30'da AKM Perge Salonu'nda bir ustalık sınıfı düzenleyecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Türel Ellen Burstyn Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title