Haberler

18 TL'lik Şarjla 500 Kilometre Giden Otomobil İzmir Sokaklarında

Güncelleme:

ABD'nin Silikon Vadisi'nde Tesla Motors'un geliştirdiği, tamamen elektrikle çalışan Tesla Model S otomobil, İzmir caddelerini turlamaya başladı.

Abd'nin Silikon Vadisi'nde Tesla Motors'un geliştirdiği, tamamen elektrikle çalışan Tesla Model S otomobil, İzmir caddelerini turlamaya başladı. 18 TL'lik şarjla 500 kilometre gidebilen aracın 'tek kusuru' 500 bin liralık Türkiye satış fiyatı.

20 DAKİKALIK ŞARJ İLE 250-300 KİLOMETRE

Folkart Tower'da yeralan spor kompleksi ortaklarından ve Genel Müdür İsmail Yuca'nın çevre dostu elektrikli otobilinde normal yakıtlı motor, şanzıman bulunmuyor. Elektrik motorları ise aracın önünde ya da arkasında değil, altında bulunuyor. 85 kWh'lik Panasonic batarya paketi ile çalışan araç, tam şarj edildiğinde yaklaşık 500 kilometre gidiyor. Tam şarj için harcanacak elektrik maliyeti ise sadece 18 TL. Kurulum çalışmaları süren ve giderleri üretici firma tarafından karşılanacak olan hızlı şarj istasyonlarında yapılacak 20 dakikalık şarj ile 250 - 300 kilometre yol alınabileceği belirtiliyor.

HER ŞEY EKRAN ÜZERİNDE

Aracın bir başka ilginç özelliği ise tüm ayarlarının 17 inçlik dokunmatik ekrandan yapılabilmesi. Sunroof, sürücü koltuğu, direksiyon, enerji durumu ve navigasyon gibi aracın çeşitli özellikleri tamamen bu ekrandan kontrol edilebiliyor. Tesla Model S'in standart olarak 3G internet bağlantısı da var. Cep telefonuna yüklenen bir uygulama ile internet üzerinden otomobil ile bağlantı kurulabiliyor ve içindeyken yapılan müdahalelerin tümü yapılabiliyor. 5 kapılı olan bu aracın hem ön kaputunun altı, hem de arka kısmı bagaj görevi görüyor. Arka bagajın zemininde gizlenmiş koltuklar kaldırılarak, iki çocuğun yüzleri arka cama bakarak seyahat edebileceği bir şekle dönüştürülebiliyor.

ÖTV'Sİ YÜZDE 3

Daha çevreci olduğu için internette araştırırken bu otomobilden haberdar olduğunu söyleyen İsmail Yuca, ABD'de üretilen otomobili, Avrupa standantlarına göre düzenlemenin yapıldığı Hollanda'da satın aldığını söyledi. Yuca, "Teknoloji harikası olan bu aracın Motorlu Taşıtlar Vergisi yok. ÖTV yüzde 3, KDV yüzde 18.

3 SANİYEDE 100 KİLOMETRE

Tek pedallı sürüş özelliğiyle gaza basıldığında 100 kilometreye 3 saniyede çıkıyor, ayağınızı çektiğinizde hem şarj ediyor, hem fren kullanmadığınız için fren balatalarıyla ilgili sıkıntınız olmuyor. Hız sabitleyici özelliğiyle öndeki araç ile aranızdaki mesafeyi belirliyorsunuz ve öndeki aracı takip edip, o durduğunda bu da duruyor, hareket ettiğinde bu da ilerliyor. Araç önündeki kamerayla şerit takibi yapıyor, çıktığınızda titreşimle uyarıyor. Hızı 250 kilometre ile sınırlandırılmış. Araçta dişli bulunmaması nedeniyle bütün araçları kalkışta geçiyor. Yağ, yağ filtresi gerektirecek hiçbir şey olmaması nedeniyle, tamircileri ve akaryakıt satanları üzecek" dedi.


Bu otomobilin pek bilinmeyen bir araç olması nedeniyle tanıttığını ifade eden Yuca'nın aracın diğer özelliklerini de şöyle sıraladı:

FİYATI 500 BİN LİRA

"Yeni yapılan bir yazılım güncellemesi ile aracı valeye teslim etme sıkıntısı yok. Araç, 'vale kontrolü'ne getirildiğinde hız; park yapımına uygun bir hale geliyor. Eğlenceli sürüş yapmaya kalkması engelleniyor, bagajlar ve torpido gözleri gibi bölgelere ulaşım önleniyor. Araç neredeyse her gün kendini güncelliyor. Yazın yüklenecek uygulama ile direksiyon dahil tüm kontrolü otomobil kendisi yapacak. Motor ünitesi ve pili 8 yıl sınırsız kilometre garantili. Trifaz zorunluluğu olmayan otomobil, alınacak bir aparatla 220 volt ile de şarj edilebiliyor. Aracın şaft ve benzeri sistemleri olmadığı için arka koltukta 3, arka bagajda ise belli yaşa kadar iki çocuk koltuğu bulunuyor. Böylece hem performans, hem aile otomabili olma özelliği taşıyor. Süspansiyon ayarlarıyla bozuk yolda veya tümseklerde otomobil yerden yükselebiliyor ve belleğine ekleyerek sonraki gelişlerde sürücünün herhangi bir hareketini beklemeden bunu uyguluyor. Aracın Türkiye'deki satış fiyatı ise donanımına göre 500 bin TL'yi buluyor."




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Silikon Vadisi Nicola Tesla İzmir Otomobil Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500

Yorumlar (66)

MÜSLÜMAN KÜRT ALINMASIN:

DOĞUDAKİ VATAN HAİNLERİNE MÜJDE DESENE NASILSA ELEKTRİK KAÇAK BEDAVA YEMEYE ALIŞMIŞLAR ŞİMDİDE BEDAVA YAKIT HADİ BAKALIM HAYIRLISI. .

35
15
yanıtYanıtla
neco:

75000 liraya 30 krş yakan güzel bir araç alırım 425000 liraya motorin alırım, 1. 417, 000 km kullanailirim,

38
1
yanıtYanıtla
ADANALI İSMAİL:

YEMİN DERİM FIRSAT VERSİNLER BİİZİM MÜHENDİS ÇOCUKLAR 20. 000 TL YE MAL EDERLER. . . AMA T. C. MASON DİNSİZLERİN İŞİNE GELMEZ TABİ. . . HARCARLAR YAZIK OLUR SONRA. . . AH AH MİLLETİM NELE R NELER EDİYORLAR BİR BİLSENİZ. . . !

23
6
yanıtYanıtla
aknt:

yakıtı okadar düşünen adam 500. 000 ah verir geçen gün hollandada bi araç fiyatı araştırdık 40. 000 euro burdaki fiyatı 130. 000 dolardı yaşanıcak ulke değil burası herşeyı ıkı üç katına alıyoruz

22
1
yanıtYanıtla
farukmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Fiyat pahali ama vergi ve benzinden iki senede cikartir zararini

11
11
yanıtYanıtla
HendrixmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Gümrük vergisi ne kadar onu da söyler misiniz ? %200 mü yoksa %300 mü?

20
2
yanıtYanıtla
milli araba:

bu arabayı kullanmanın ayrı bir hazzı var çevreyi kirletmiyorsun petrol için yapılan savaşlarda akan kanda payın olmuyor ülke ekonomisine katkıda bulunuyorsun benzin kullanmadığın için cari açık artmıyor

19
0
yanıtYanıtla
mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

100.000 tl ye arac alsam. Haftada bir depodan ayda 800 tl yilda 9600 tl hadi 10.000 de 30 yilda 300.000 tl benzin masrafi olur. Bu aracin bakimi degismesi gereken parcalari vb. Vb. Vb. Ama hepsi hikaye mutlaka 5 tl lik masrafla yüzlerce km. Gidebilen cok uygun fiyatli arac uretme teknolojisi dunyada mevcut ama o zaman petrolu, pahali araclari kime satacaklar. Kapital ugruna butun dunyada ki insanlarin emekleri paralarini kaputalin baronlari yiyor.

17
0
yanıtYanıtla
.....:

Yormayın kafanızı, zart vergisi zurt vergisi ile bir depo elektrik enerjisini yakında benzin ile aynı fiyatı öderiz.

17
0
yanıtYanıtla
AloooomobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Alooo Arabamın şarzı bitiyor sana daha sonra gelirim.

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title