Haberler

Elektrik Üretimi Lisans Harçlarına İlişkin Sirküler Yayınlandı

Elektrik Üretimi Lisans Harçlarına İlişkin Sirküler Yayınlandı.

Elektrik Üretimi Lisans Harçlarına İlişkin Sirküler Yayınlandı. Buna göre, Harç bildirimi, hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretiminin farklı illerde yapılması halinde her bir il için ayrı ayrı düzenlenecek.

Elektrik Üretimi Lisans Harçlarına İlişkin Sirküler Yayınlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, sirkülerin konusunun Elektrik Üretimi Lisans Harçlarını oluşturduğu ifade edildi. Söz konusu düzenlemeye göre, Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında, özelleştirme bedeli, lisans ihale bedeli ve su kullanım bedeli ödenmeksizin hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretim faaliyetinde bulunan lisans sahibi firmalarca (Kamu Kuruluşları hariç) bu faaliyetlerden elde edilen bir önceki yıl gayrisafi iş hasılatı üzerinden Elektrik Üretimi Lisans Harcının ödenmesi gerektiği belirtilerek, "Elektrik üretim lisansına sahip firmalarca her yıl kurumlar vergisi beyannamesi verme süresi içerisinde verilecek Harç Bildirimi ile bir önceki yılda elektrik üretim faaliyetinden elde edilmiş olan gayrisafi iş hasılatı bildirilerek, bu değer üzerinden hesaplanacak elektrik üretim lisans harcının Mayıs ayı içerisinde ödenmesi gerekmektedir" denildi.

-HARÇ BİLDİRİMİ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSİNİN BULUNDUĞU YERDEKİ HARÇ TAHSİLİNE VERİLECEK-

Harç bildiriminin, hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretiminin farklı illerde yapılması halinde her bir il için ayrı ayrı düzenleneceği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Harç bildirimi, hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretiminin farklı illerde yapılması halinde her bir il için ayrı ayrı düzenlenecektir. Aynı ilde birden fazla hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretimi yapılması halinde ise, bir adet düzenlenecek ancak, her bir üretim tesisine ait gayrisafi iş hasılatı ayrı satırlarda bildirilecektir. Bir örneği ekte yer alan elektrik üretimi lisans harcı bildirimi, elektrik üretimi yapılan tesisin bulunduğu yer vergi dairesine elektronik ortamda da verilebilecektir. Elektrik üretim tesisinin bulunduğu yer vergi dairesinde kurumlar vergisi mükellefiyetinin bulunması halinde, Harç Bildirimi bu vergi dairesine, kurumlar vergisi mükellefiyetinin farklı bir ildeki vergi dairesinde bulunması halinde ise Harç Bildirimi elektrik üretim tesisinin bulunduğu yerdeki harç tahsiline yetkili vergi dairesine verilecektir."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title