Haberler

Elektrik Kesintisini Yol Kapatarak Protesto Ettiler

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde 500 kişi, sık sık kesilen elektrikleri Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatıp, yürüyüş yaparak protesto etti.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde 500 kişi, sık sık kesilen elektrikleri Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatıp, yürüyüş yaparak protesto etti.

İlçe merkezi ve köylerinde sık sık kesilen elektrikleri protesto etmek için Siverek Caddesi'nde toplanan 500 kişi, davul-zurna eşliğinde Şanlıurfa-Diyarbakır karayoluna yürüdü. Vali, kaymakam ve milletvekilleri aleyhine slogan atan grup, hükümet konağı önünde İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ile görüştü. Elektrik kesintilerinin kendileriyle ilgili olmadığını belirten Kaymakam Erkal, "Arkadaşlar biliyorsunuz DEDAŞ özelleşti, şimdi cep telefonunuz çekmese bunun hesabını gelip kaymakamlıktan mı soracaksınız? Yaşanan elektrik sorununu gerekli mercilere ilettik" dedi.

Kaymakamla görüştükten sonra yaklaşık 4 kilometre yürüyen grup, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı. Karayolunda zırhlı araçlarla önlem alan polisler, uzun araç konvoyunun oluştuğu karayolunu açmaları için vatandaşları uyardı. Sık sık kesilen elektriklerin çözüme kavuşmasını isteyen kalabalık adına konuşan Ali Gülel, "Kesintiler yapılarak halk bilinçli olarak cezalandırılıyor. Kaçak kullanımı öne süren DEDAŞ yetkilileri elektrikleri keserek halkı cezalandırıyor. Kaçak elektriğin cezasını ev hanımı Ayşe hanım çekiyor. Yetkililere özellikle siyasilere sesleniyoruz; halkın öfkesi kabarıyor bu soruna bir çözüm bulunsun" dedi.

1 saat süren eylemin ardından vatandaşlar, yolu ulaşıma açarak dağıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamza Erkal Diyarbakır Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title