Haberler

Elektriği Kesilen Köylüler DEDAŞ Önünde Eylem Yaptı

Güncelleme:

Mardin ile Kızıltepe ilçesine bağlı bazı köylerde elektrik kesintisi uygulandığını gerekçe gösteren bir grup DEDAŞ İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Mardin merkez ile Kızıltepe ilçesine bağlı bazı köylerde sabaha karşı elektrik kesintisi uygulandığını gerekçe gösteren bir grup Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

DEDAŞ il binası önünde toplanan aralarında köy muhtarlarının da bulunduğu grup, elektrik kesintilerine ilişkin yetkililerle görüşmek istedi.

Bu sırada yaşanan arbede sırasında il müdürlüğünün kapısındaki cam kırıldı.

Olay yerine gelen polis ekipleri ile bazı DEDAŞ yetkilileri grubu sakinleştirdikten sonra, grubu temsilen bazı kişiler DEDAŞ İl Müdürü ile görüştü.

Görüşmeye katılan Kızıltepe ilçesine bağlı Göllü Köyü Muhtarı Abdulhamit Taş, çıkışta AA muhabirine, DEDAŞ tarafından sabaha karşı elektriklerinin kesildiğini belirtti.

Kesintinin kanunsuz şekilde yapıldığını savunan Taş, borcu bulunmayanların da elektriklerinin kesildiğini söyledi.

Taş, şöyle dedi:

"Borcu olanların yanı sıra borcu bulunmayanlar da cezalandırılarak elektrikleri kesildi. Herkesi aynı şekilde mağdur ettikleri için DEDAŞ'ın yaptığı haksızlıktır. Tarımsal sulama yapan bazı köylerin de elektriği kesilmiş. DEDAŞ'ın bu uygulaması halkı buraya getirdi. İl müdürü ile görüştük. Kesinti sona erdirilecek. Daha sonra belirli bir günde köy muhtarları ve çiftçiler çağrılacak bu konuda anlaşma sağlanacak."

Elektriğin pahalı olduğunu, tarımsal sulamada elektrik kullananların mağdur olduğunu kaydeden Taş, "110 dönüm tarlaya bir sezonda 177 bin lira fatura geliyor. Vatandaş bunu nasıl ödesin? Tüm ürünü satsa ödeyemez. Meskenler de durum aynı" dedi.

Arıklı Köyü Muhtarı İzzetin Kahraman ise köylülerin mağdur olduğunu anlatarak, "Kanunsuz nizamsız şekilde elektriği kesiyorlar. Yaşlıyı, hastayı, çocuğu düşünen yok" diye konuştu.

Eyleme katılan Mehmet Aktaş da, DEDAŞ ekiplerinin herhangi bir bilgi vermeden elektriklerini kestiğini belirterek, bunun sona erdirilmesini istedi.

Grup daha sonra dağıldı.

DEDAŞ tarafından konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title