Haberler

Elazığ ve Bingöl'de Eğitime 1 Gün Ara Verildi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Elazığ ve Bingöl'de okulların yarın tatil edilmesine yol açtı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Elazığ ve Bingöl'de okulların yarın tatil edilmesine yol açtı.

Kar yağışının sürdüğü Bingöl merkez ve merkese bağlı köy ile beldelerde, yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Konu ile ilgili Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı sebebiyle 05 Aralık 2016 tarihinde Bingöl Merkez ve Merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, eğitim-öğretime bir gün ara verildiği belirtildi.

Öte yandan Meteoroloji İl Müdürlüğü'nün ölçümlerine göre, kar kalınlığı kent merkezinde 23, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kent merkezinde belediye ekipleri kar temizleme çalışmaları devam ederken, özel idareye bağlı ekiplerin kapanan köy yollarındaki çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Elazığ Valilisi Murat Zorluoğlu başkanlığında İl Hıfzısıhha Kurulu da, akşam saatlerinde yaptıkları toplantıda yoğun kar yağışı nedeniyle 5 Ocak 2016 tarihinde okulların 1 gün tatil edildiğini açıklandı. Tatilin il genelindeki tüm okulları kapsadığı belirtildi. - Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Bingöl Merkez Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title