Haberler

Elazığ Öğrenci Yurdundaki Taciz Skandalıyla İlgili Tüm Personel Açığa Alındı

Güncelleme:

Aile Bakanlığı, taciz iddialarıyla gündeme gelen Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli tüm personeli açığa aldı ve üç müfettiş görevlendirdi.

Aile Bakanlığı Elazığ'da öğrenci yurdunda taciz iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. 3 müfettiş görevlendirildiği soruşturmada tüm personel açığa alındı.

TÜM PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütülen iddialara ilişkin soruşturmaların yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da 3 müfettiş görevlendirilerek soruşturma yürütülmektedir. Ayrıca yürütülen soruşturmanın selameti ve iddiaların objektif değerlendirilebilmesi amacıyla kuruluş müdürü ve haberde ismi geçen tüm personel açığa alınmıştır" denildi.

Kurum müdürü ve 6 kişinin açığa alındığı öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde kız çocuklarının cinsel istismara uğramasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde 'Tecavüz merkezi' başlığı adı altında Elazığ Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan bazı kız öğrencilere yönelik cinsel istismarda bulunulduğu haberine ilişkin, kayıtlarda tetkik yapıldığını belirten Başsavcı Pişkin, şöyle dedi:

"İddialara ilişkin Elazığ İl Merkez Jandarma Komutanlığı fezlekesinin 03/04/2014 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikal ettirildiği, Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2014/3637 hazırlık kaydı üzerinden, iddialara ilişkin şüpheliler hakkında 'cinsel istismar' ve ilgili kamu görevlileri şüpheliler hakkında 'suçu gizleme' suçlarından soruşturma başlatıldığı, mağdurların Cumhuriyet Başsavcılığımız nezaretinde, avukat katılacak şekilde psikolog-pedegog huzuruyla 'çocuk mağdur' sıfatıyla ifadelerinin alındığı, Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheliler ve ilgili kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığının Cumhuriyet Başsavcılığımızın 07/04/2014 tarih ve 2014/3637 sayılı yazısı ile Elazığ Valiliği'ne bildirildiği bir kısım mağdurlara yönelik eylemlerin Muş, Diyarbakır illerinde gerçekleştiği anlaşılmakla Nisan 2014 tarihinde bu illerde işlenen iddialara ilişkin evrak hakkında ayırma ve yetkisizlik kararı verilerek, ilgili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderildiği, Elazığ Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde mağdur çocuklara yönelik cinsel istismar eylemine ilişkin olarak da Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın geniş kapsamlı olarak devam etmekte olduğu, Kamuoyuna duyurulur."

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un Türkiye'yi dehşete düşüren Elazığ'daki taciz haberi Aile Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Habere göre; Elazığ'da yurttan kaçan 4 kızın ifadeleri dehşete düşürdü. 6 yıl boyunca istismara uğradıklarını söyleyen kızlar, yaşadıklarını anlatmalarına rağmen işlem yapılmadığını savundu. Yurdun müdür yardımcısı ve psikoloğunun da tacizleri raporladığı ama yetkililerin 'sessiz' kaldığı ortaya çıktı.

"TACİZ YÜZÜNDEN KAÇTIK"

Elazığ'daki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Harput Bakım, Sosyal ve Rehabilitasyon Merkezi'nden kaçıp jandarma tarafından bulunan S.E., B.E., E.K ve E.A. adlı 4 kız çocuğu, ifadelerinde merkezde cinsel taciz ve şiddete maruz kaldıkları için kaçtıklarını söyledi. İddia üzerine inceleme başlatan jandarma, merkeze rehabilite amacıyla getirilen kız çocuklarının, 2007-2013 yıllarında cinsel istismar, taciz ve şiddete maruz kaldığı bilgisine ulaştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Bilgin Harput Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (143)

mehmetMobil-IOS:

disi kupek koyruk salamasa erkek kupek yanina yaklasamaz

1
34
yanıtYanıtla
kızıltepeli:

ÜLKÜCÜ FAŞİSTLERİN YOĞUNLUKTA OLDUĞU HERYERDEN BU TÜR PİSLİKLER FIŞKIRIYOR.

10
20
yanıtYanıtla
SERA:

bir insan anasiz babasiz cocuga taciz edecek Kadar nasil serefsizlesebiliyor bunlari varya 2 ayagindan kamyona baglayip ters yönlere haraket ettirecen

24
1
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

OLAY, CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞINA İNTİKAL ETMEDİĞİ SÜRECE BU NAMUSSUZLUĞU YAPANLARA SÜRGÜNDEN ÖTEYE DE BAŞKA BİR CEZA VERİLMEZ. MÜFETTİŞ GÖNDERMEK, AÇIĞA ALMAK, OYALANMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. CUMHURBAŞKANI HER KONUDA KONUŞUYOR AMA DEVLETİN ELLERİNE EMANET EDİLEN ÇOCUKLARIN IRZLARINA GEÇENLERE TEPKİSİ VE YAPTIRIM GÜCÜ OLACAK MI? BU OLAYDA NE YAPACAK, MERAK EDİYORUM.

24
0
yanıtYanıtla
dersimli.:

ALLAH hepinizin belasını versin yetime uzanan tüm elller kırılsın derhal yargıdan sonra idam edilsin

21
1
yanıtYanıtla
Ali ErtanmobilWeb@haberler.com:

Adaletin olmadığı ülkede herşey olur

18
2
yanıtYanıtla
HDP YÖNETSIN:

BU ÜLKEYİ EĞER AKP YÖNETEMİYORSA. ÇEKİLSIN YÖNETEN KİŞİLER GELSİN-HER TAŞIN ALTINDAN PİSLİKLER ÇIKİYOR İHTİDAR HDP OLSUN

7
12
yanıtYanıtla
ayşe:

yerlerine yeni tacizcileri getirirler. eski tacizcileri atayanda bunlar sonuçta.

16
3
yanıtYanıtla
Duran:

Şerefsiz tacizcıler

18
0
yanıtYanıtla
elazizmobilWeb@haberler.com:

Bu insanlara devletin sahip çıkıp koruması gerekirken devletin memuru eğer böyle bir ahlaksızlığı yapıyorsa devletimizin ne kadar aciz ve güçsüz olduğunu gösterir.

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 143 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title