Haberler

Elazığ'da Kaçak Avlanan 6 Ton Balık Ele Geçirildi

Elazığ'da kaçak avlanan 6 ton balık ele geçirildiELAZIĞ'da Keban Baraj Gölü'nde kaçak avlanan yaklaşık 6 ton balık ele geçirilirken, gözaltına alınan 5 kişiye toplam 6 bin 600 lira para cezası uygulandı.

Elazığ'da kaçak avlanan 6 ton balık ele geçirildi

ELAZIĞ'da Keban Baraj Gölü'nde kaçak avlanan yaklaşık 6 ton balık ele geçirilirken, gözaltına alınan 5 kişiye toplam 6 bin 600 lira para cezası uygulandı.

Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Keban Baraj Gölü'nde kaçak avlanan balıkların Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya götürüleceği bilgisi üzerine durumu İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. İl Müdürlüğü görevlileri ile jandarma ekipleri Maden İlçesi Gezin Köyü yakınlarında önlem alarak bugün saat 05.00 sıralarında yol kontrol uygulaması yaptı. Uygulamada 3 ayrı araç içinde kaçak olarak avlanmış yaklaşık 6 ton balık ele geçirilirken, 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişiye toplam 6 bin 600 lira para cezası uygulanırken, kaçak avlanan balıklara da el konuldu.

Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gürbüz, Keban Baraj Gölü'nün Palu İlçesi'nde kesiminden kaçak balık avcılığı yapıldığını belirledikten sonra jandarma ekipleri ile birlikte yapılan uygulamada yaklaşık 6 ton kaçak balık ele geçirildiğini belirtti. Gürbüz, "Bilindiği üzere 1 Nisan- 1 Temmuz tarihleri arasında su ürünleri av yağı başlamıştır. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde hem sahil bölgesinde gece gündüz 7 gün 24 saat vardiya usulü denetimlerini yapıyor. Balıkların bu dönemde yumurtlama döneminde. Bu dönemde bir balığın avlanması, on binlerce balığın avlanması anlamına geliyor. Bu da gerçekten bir cinayet niteliğindedir. Bunu tasvip etmiyoruz. Bölgemizde kaçak avcılık yapılmaktadır. Burada yakalanan balıklar Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa bölgesine götürülmektedir. Ben buradan bu konuda güvenlik güçlerimize da çağrıda bulunmak istiyorum. Onlar da görevlerini yapmaktadırlar. Yol kontrollerinin daha hassas bir şekilde yapılarak kaçak avlanmaların önüne geçmemiz gerekiyor" dedi.

Ele geçirilen balıkların, insan sağlığına zararlı olup olmadığının belirleneceği, sağlığa zararlı olmadıkları belirlenirse yurtlara ve kamu kurumarına dağıtılacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Şanlıurfa Elazığ Keban Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Balık haline alışverişe gitmişler...:

Balıklar henüz canlı iken daha can verirken sırf medyaya görüntü vermek için çekilen filmleri ''dürüst ve ciddi '' çalışan daire gibi lanse edilmesi iğrenç

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title